Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν για την Κίνα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο X, τα στοιχεία θα βαθύνουν τις ανησυχίες τόσο για τις προοπτικές της Κίνας όσο και για την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών μέτρων τόνωσης.

«Τα νούμερα αυτά θα βαθύνουν τις ανησυχίες τόσο για τις προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας όσο και για την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών μέτρων τόνωσης» έγραψε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, βασικός δείκτης του πληθωρισμού, μειώθηκε κατά 0,3 μονάδες τον Ιούλιο, την ώρα που τον Ιούνιο παρέμεινε στάσιμος και οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση 0,4% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία του Ιουλίου είναι η πρώτη αρνητική μέτρηση του πληθωρισμού στην Κίνα από τις αρχές του 2021, όταν οι τιμές ήταν ασθενέστερες καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη ζήτηση και οι τιμές του χοιρινού κρέατος μειώθηκαν.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού συρρικνώθηκε επίσης τον Ιούλιο (–4,4%), για δέκατο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία.

Ο δείκτης αυτής είχε καταγράψει μείωση 5,4% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής