Ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 8,52 μ.

Ένας ακόμα θρίαμβος από τον τεράστιο Τεντόγλου, ο οποίος έγραψε ιστορία με την κατάκτηση της κορυφής στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα σ’ έναν τελικό που… έσπασαν καρδιές.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο άλμα του τελικού για να πάρει το χρυσό μετάλλιο ο Έλληνας πρωταθλητής καθώς η «μάχη» με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ ήταν συγκλονιστική.

Ο Τεντόγλου είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον τελικό καθώς έκανε 8,50 μ. στο πρώτο του άλμα αλλά ο Πίνοκ έκανε και αυτός έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς κατάφερε και αυτός να κάνει το ίδιο άλμα με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ήταν πρώτος γιατί είχε και άλμα στα 8,40 μ..

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση του Τεντόγλου, μέχρι το τελευταίο άλμα, ήταν 8,39 μ. αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής δεν συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ήθελε το χρυσό και φύλαξε το καλύτερο για το τέλος, καθώς «πέταξε» στα 8,52 μ. και με αυτό το άλμα έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η τελική κατάταξη στο μήκος:

1.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
2.Γουέινι Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
3.Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27
4.Κέρι ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) 8.27
5.Τζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
6.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.00
7.Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98
8.Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94
9.Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 7.87
10.Αλεχάνδρο Α. Παράδα (Κούβα) 7.86
11.Τζέσγουιν Άλντριν (Ινδία) 7.77
12.Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.