Το διυλιστήριο Dos Bocas του Μεξικού πρόκειται να παράγει κατά μέσο όρο 290.000 βαρέλια βενζίνης την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση ετήσιας έκθεσης για τη διακυβέρνησή του, ο Λόπες Ομπραδόρ πρόσθεσε ότι το διυλιστήριο θα αρχίσει να παράγει προϊόντα διύλισης πετρελαίου αυτήν την Παρασκευή, χωρίς να διευκρινίζει τύπο πετρελαίου ή ποσότητα.

«Σήμερα τα προϊόντα πετρελαίου θα αρχίσουν να παράγονται στο νέο διυλιστήριο Dos Bocas», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ομπραντόρ.

Μεξικό: Πετρέλαιο που διέρρευσε στον Κόλπο έφθασε σε παραλίες

Το διυλιστήριο εγκαινιάστηκε επίσημα τον Ιούλιο του 2022 και παρέλαβε τις πρώτες ποσότητες αργού πετρελαίου τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Το διυλιστήριο Olmeca, όπως είναι επίσημα γνωστό, βρίσκεται στην πολιτεία καταγωγής του προέδρου, το Ταμπάσκο, κοντά στο λιμάνι Dos Bocas στη νότια ακτή του Κόλπου του Μεξικού, και πρόκειται να έχει ικανότητα επεξεργασίας 340.000 βαρελιών την ημέρα.

Το διυλιστήριο είναι ένα έργο που φέρει την υπογραφή του Λόπες Ομπραντόρ, ο οποίος το θεωρεί κρίσιμο για να βοηθήσει το Μεξικό να μειώσει τη μακροχρόνια εξάρτηση από τις εισαγωγές φυσικού αερίου και ντίζελ, καθώς έχει πληγεί από καθυστερήσεις παραγωγής αλλά και το αυξανόμενο κόστος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια