Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο δισεκατομυριούχος, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, που ταύτισε την επιχειρηματική του πορεία με τα διάσημα Harrods του Λονδίνου.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ήταν Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος κατοικούσε και δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Τα επιχειρηματικά του συμφέροντα περιλάμβαναν την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Ritz Paris και παλαιότερα των Harrods, καθώς και της ποδοσφαιρικής ομάδας Φούλαμ, την οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι την Premier League. Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πούλησε το διάσημο πολυκατάστημα στην Qatar Holdings τον Μάιο του 2010, ενώ τρία χρόνια αργότερα, πούλησε και την Φούλαμ στον Αμερικανό επιχειρηματία Σαχίντ Καν.

Για το 2023, η περιουσία του εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατατάσσοντας τον πλούτο του στο νούμερο 1.493 στον κόσμο.

Ο θάνατός του έρχεται ακριβώς 26 χρόνια από την ημέρα του τραγικού τροχαίου στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκαν ο μεγαλύτερος γιος του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, κινηματογραφικός παραγωγός στο επάγγελμα και η σύντροφος του, η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, στις 31 Αυγούστου του 1997.

Η φιγούρα του θλιμμένου πατέρα είχε συγκλονίσει τότε τα πλήθη της Βρετανίας και όχι μόνο, ενώ οι υπαινικτικές δηλώσεις του ότι το μακρύ χέρι του παλατιού έκοψε το νήμα αυτού του έρωτα νωρίς, πυροδότησε δεκάδες σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την αποφράδα μέρα.

Η γαλλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε εν μέρει από υπερβολική ταχύτητα και από το υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του οδηγού της λιμουζίνας, Χένρι Πολ.

Όπως είναι λογικό και επόμενο, τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν συνεχείς αναφορές στον θάνατό του, ενώ τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στην περίοδο που είχε το «τιμόνι» της Φούλαμ.

Δείτε σχετικά βίντεο

Είχε παντρευτεί δύο φορές

Ο Αλ Φαγέντ είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτοιυ.  Ξεκίνησε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στην Αίγυπτο, προτού γίνει σύμβουλος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, του σουλτάνου του Μπρουνέι, το 1966.

Την ίδια δεκαετία μετακόμισε στη Βρετανία και λίγο αργότερα αγόρασε το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού μαζί με τον αδελγό του Αλί.  Ο επόμενος στόχος τους ήταν τα Harrods, που απέκτησαν το 1985 έναντι 615 εκατομμυρίων λιρών.  Το 1997 αγόρασε τη Φούλαμ, καταβάλλοντας 6,25 εκατομμύρια λίρες και είχε καλέσει τον Μάικλ Τζάκσον να παρακολουθήσει ματς της ομάδας.

Ο εκλιπών είχε παντρευτεί τη Σαμίρα Κασόγκι (έμειναν μαζί από το 1954 μέχρι το 1956) και μαζί απέκτησαν τον Ντόντι.

Το 1985 ο Αλ Φαγέντ παντρεύτηκε την Φινλανδή Χέινι Γουαδέν με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Τζασμίν, τον Καρίμ, την Καμίλα και τον Ομάρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα