Την επόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου θα αναδειχθή ο νέος/νέα πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τους Στέφανο Κασσελάκη και Εφη Αχτσιόγλου να πηγαίνουν στον επαναληπτικό γύρο.

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες μιλούσαν για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και ο Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, Γιάννη Δρόσου και με καταγεγραμμένο το 90,13% των ψήφων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα από 484 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 537 οι υποψήφιοι καταγράφουν:

Στέφανος Κασσελάκης: 45,47% και 51.615 ψήφους

Έφη Αχτσιόγλου: 36,21 και 41098 ψήφους

Νίκος Παππάς: 8,64% και 9.804 ψήφους

Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,04% και 9.533 ψήφους

Στέφανος Τζουμάκας: 1,28% και 1.457 ψήφους

Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή.

Πάνω από 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά»

Είναι ενδεικτικό ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 20:00 το βράδυ όμως δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

40.000 νέα μέλη
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη λήξη της διαδικασίας, ψήφισαν πάνω από 147.000, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.