Την στήριξή του στον Στέφανος Κασσελάκης , ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε, ο Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση των δύο πολιτικών στη Βουλή.

«Είχαμε μια ξεκάθαρη, πολιτική, σοβαρή, συζήτηση για μέλλον παράταξης – το περιεχόμενο της οποίας θα το δείτε σε κοινή δήλωση που θα εκδοθεί σε λίγο», είπε.

«Στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του», ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας πως «μπορεί να δώσει προοπτική νίκης» στο κόμμα.

«Ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του»

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά για τη στήριξή του, δήλωσε πως την πρώτη Κυριακή, «έκανα ένα πρώτο βήμα, κάνω το δεύτερο βήμα σήμερα με την υποστήριξή σου, και την Κυριακή θα κάνω το τρίτο».

Ο δεύτερο γύρος

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου προκάλεσε πολλές αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος μπήκε τελευταίος στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος, να συγκεντρώνει – βάσει των τελικών αποτελεσμάτων – 44,91% έναντι 36,18% της Έφης Αχτσιόγλου.

Οι ρυθμιστές για τον δεύτερο γύρο, δεν είναι άλλοι από τους ψηφοφόρους του Ευκλείδη Τσακαλώτου (συγκέντρωσε 8,93% (13.156 ψήφοι) και του Νίκου Παππά 8,68% (12.787 ψήφοι).

Ένα από τα ζητούμενα, είναι τι θα γίνει με όσα μέλη ήταν εγγεγραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, καθώς πρόκειται για έναν ικανό αριθμό που θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα