Το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην επόμενη φάση της εκστρατείας του για την ενεργειακή μετάβαση ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Στόχος, να κλείσει «κάθε τελευταίο» εργοστάσιο άνθρακα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να μειώσει στο μισό τη δυναμικότητα του φυσικού αερίου μέχρι το 2030.

Φιλανθρωπία, ένα… επικερδές χόμπι για Αμερικανούς κροίσους

Η παροχή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην δεκαετή πρωτοβουλία του Beyond Carbon έχει ως στόχο να «τελειώσει τη δουλειά με τον άνθρακα», συνεργαζόμενος με πολιτειακές και τοπικές οργανώσεις για να επιβάλει το κλείσιμο των περίπου 150 ανθρακικών μονάδων που δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί, να μειώσει στο μισό την τρέχουσα παραγωγή φυσικού αερίου και να εμποδίσει την κατασκευή νέων μονάδων που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Τα έως τώρα αποτελέσματα

Ο Μπλούμπεργκ έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την εκστρατεία Beyond Coal της Sierra Club, η οποία αρχικά είχε ως στόχο την απόσυρση του 30% των σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα των ΗΠΑ έως το 2020. Η εκστρατεία κατέληξε να επιταχύνει την απόσυρση πάνω από το 60% των ανθρακικών μονάδων μέχρι το έτος αυτό και να διαθέσει 85 εκατομμύρια δολάρια για μια παρόμοια αποστολή καταπολέμησης της επέκτασης των πετροχημικών μονάδων στις ΗΠΑ.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

«Συνεργαζόμενοι με τους εταίρους μας σε όλη τη χώρα, ελπίζουμε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούμε την Αμερική, ξεπερνώντας τα ορυκτά καύσιμα και αντικαθιστώντας τα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος είναι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική φιλοδοξία και τις λύσεις.

Τα χρήματα θα στηρίξουν δικαστικές προσφυγές κατά εταιρειών κοινής ωφέλειας και εταιρειών παραγωγής ενέργειας από ομάδες πολιτών, πολιτειακή και τοπική πολιτική συνηγορία και χρηματοδότηση για την παροχή βοήθειας στις τοπικές κοινότητες μετά το κλείσιμο ανθρακωρυχείων, δήλωσε το Bloomberg Philanthropies.

«Γυμνή απληστία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο χρόνος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εξαντλείται, εν μέρει λόγω της «γυμνής απληστίας» των συμφερόντων των ορυκτών καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green