Ακόμη πιο βαθιά ετοιμάζεται να βάλει το χέρι η Aldi, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τους FT, η γερμανική αλυσίδα αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις που σχεδιάζει στην αγγλική αγορά στα 1,4 δισ. λίρες τα επόμενα δύο χρόνια έναντι 1,3 δισ. λίρες που ήταν προηγουμένως.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν τη λειτουργία νέων καταστημάτων αλλά και την ανακαίνιση υφιστάμενων σημείων ενώ παράλληλα συνεχίζει τις ενέργειες για την ανακούφιση των καταναλωτών από την αύξηση του κόστους ζωής.

Γαλλία: Σε Νestle και Danone το «μπαλάκι» κατά της ακρίβειας

Σήμερα η Aldi λειτουργεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δεσμευτεί να ανοίξει άλλα 500 σε βάθος χρόνου. Μάλιστα, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους σκοπεύει να ανοίξει 18 καταστήματα. Να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις ρεκόρ, φτάνοντας στα 15,5 δισεκατομμυρίων λιρών, από 13,6 δισεκατομμύρια στερλίνες το 2021.

Ψαλιδίζονται τα κέρδη

Η απόφαση για αύξηση του επενδυτικού budget έρχεται μετά τις κατηγορίες των υπόλοιπων λιανέμπορων στη Βρετανία για σκληρό πόλεμο τιμών από την γερμανική αλυσίδα. Στη σκιά της ακρίβειας, οι καταναλωτές αρχίζουν και στρέφονται ολοένα και περισσότερα στις φθηνότερες μάρκες και να προτιμούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, με αποτέλεσμα να πλήττεται η κερδοφορία των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον Economist, τα περιθώρια κέρδους στα βρετανικά σούπερ μάρκετ υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα γύρω στο 3-4%, τη στιγμή που οι μισθοί αποτελούν περίπου το 10-15% του συνολικού κόστους λειτουργίας. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι τα μέσα λειτουργικά περιθώρια κέρδους μειώθηκαν από 3,2% το 2021-2022 σε 1,8% το 2022-23.

«Γη και ύδωρ» για προσέλκυση εργαζομένων

Την ίδια στιγμή, σκληρή μάχη δίδεται για την προσέλκυση και διατήρηση εργαζομένων, με την Aldi να βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο. Σύμφωνα με τον Economist, τον περασμένο Ιούλιο η Aldi προχώρησε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση των μισθών σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο! Πλέον, το βασικό μεροκάματο για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της που βρίσκονται στο Λονδίνο ανέρχεται σε 12,85 £ (15,90 $) την ώρα, 23% μεγαλύτερο από τον κατώτατο μισθό.

Στον αντίποδα, η Sainsbury’s προσφέρει στο προσωπικό δωρεάν φαγητό στη διάρκεια της εργασίας τους από το 2022 ενώ η Waitrose έδωσε σε κάθε υπάλληλο 500 £ τον περασμένο Δεκέμβριο, ως εφάπαξ πληρωμή κόστους ζωής. Η Tesco προσφέρει στους εργαζόμενους έως και 15% έκπτωση στο εβδομαδιαίο κατάστημά τους ενώ η Lidl, αύξησε το ωριαίο ασφάλιστρο στους εργαζόμενους που εργάζονται στους καταψύκτες του σε 1,50 λίρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή