Πυρετωδώς δουλεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης και ο κύκλος στελεχών που τον περιβάλλει ώστε να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την task force του νέου προέδρου, χαράσσοντας την επόμενη μέρα του κόμματος.

Ήδη τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία ονόματα που θα στελεχώσουν το επιτελείο του νέου προέδρου. Συγκεκριμένα, η Δώρα Αυγέρη ορίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη θέση του Στέργιου Καλπάκη), ο Γιώργος Τσίπρας ως διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου) και ο Μανώλης Καπνισάκης ως διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου.

Η προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη Δώρα Αυγέρη ήταν από τα πρώτα στελέχη του κόμματος που εκδήλωσε την προτίμηση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. «Άνοιξε το παράθυρο και μπήκε φως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις 30 Αυγούστου για τον μελλοντικό πρόεδρο του κόμματος.

Η πρώτη -δια ζώσης- συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη επίσκεψη του κ. Κασσελάκη. Η πρώην βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ήταν από τους ελάχιστους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέβασε ικανοποιητικά τον αριθμό των σταυρών της, σε σχέση με το 2019. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κάτι που κίνησε το ενδιαφέρον του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και η -δύσκολη- εκλογική περιφέρεια που κατέβηκε η κ. Αυγέρη.

Συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του Στέφανου Κασσελάκη, με την κ. Αυγέρη, που εργαζόταν χρόνια ως δημοσιογράφος, να τον συμβουλεύει στον τομέα των μίντια. Πλέον, η κ. Αυγέρη σηκώνει μανίκια και σήμερα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα μέλη του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου.

Ο Γιώργος Τσίπρας επίσης αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη. Έχει διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ενώ, στην προηγούμενη τετραετία, αξιοποιήθηκε ως αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του κ. Κασσελάκη ο Γιώργος Τσίπρας βγήκε μπροστά στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με τις τοποθετήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ο Μανώλης Καπνισάκης υπήρξε δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, ενώ, είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τον γνωρίζει από όταν ο ομογενής επιχειρηματίας ήταν 14 ετών και ήταν από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Ακόμη, ο κ. Καπνισάκης είχε δώσει τις νομικές μάχες υπέρ της οικογένειας του κ. Κασσελάκη ενάντια στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Οι κοινοβουλευτικοί και το… μέλλον τους

Πέραν των τριών ατόμων που ανακοινώθηκαν, άμεσα θα γνωστοποιηθούν και οι υπόλοιπες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Βέβαιη εκτιμάται ότι θα είναι η παραμονή του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης εκτέλεσε με στιβαρότητα τα καθήκοντά του στην πιο δύσκολη συγκυρία του κόμματος και είναι ένα γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο. Σημειώνεται ότι ο κ. Φάμελλος και ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησαν ήδη από την πρώτη μέρα της εκλογής του ομογενή επιχειρηματία.

Παράλληλα, αλλαγή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αντιπροεδρία της Βουλής, με την Όλγα Γεροβασίλη να παραμένει στη θέση της.

Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Διονύση Καλαματιανό εκτιμά ιδιαιτέρως ο Νίκος Παππάς, που βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένες οι πιθανότητες να παραμείνει σε κάποια θέση ευθύνης. Όμως, για τη θέση της γραμματέας της ΚΟ, ακούγεται και το όνομα της Θεοδώρας Τζάκρη που είναι σήμερα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε περίπτωση μη αλλαγής η βουλευτής Πέλλας θα παραμείνει στη θέση που κατέχει.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι επίσης είναι ο Νίκος Παππάς και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Για τον πρώτο, η συμβολή του οποίου θεωρείται σημαντική για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, οι έως τώρα πληροφορίες λένε πως δύσκολα θα αλλάξει θέση, καθώς ο ρόλος του είναι ήδη αναβαθμισμένος. Όσον αφορά τον δεύτερο, που ήταν από τα βασικά στελέχη της καμπάνιας της Έφης Αχτσιόγλου, όλα είναι ανοιχτά.

Η δεξαμενή των στελεχών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνομίλησε χθες με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Χάρη Μαμουλάκη, που μαζί με τον Νικόλα Φαραντούρη, αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στον κόμμα.

Παράλληλα, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν μέλη της άτυπης task force του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παύλος Πολάκης, Πέτρος Παππάς, Αθηνά Λινού, Χαρά Καφαντάρη, Ραλλία Χρηστίδου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Έλενα Ακρίτα, Τάνια Ελευθεριάδου, Θάνος Μωραΐτης, Ελένη Αυλωνίτου, Γιάννης Μπουρνούς, Γιώργος Καραμέρος, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ράνια Θρασκιά και Βασίλης Κόκκαλης πιθανολογείται ότι θα αναλάβουν ρόλους την επόμενη μέρα.

Έξω από την κουβέντα δεν πρέπει να μένουν και στελέχη, τα οποία παρότι δεν τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς του, αποτελούν κεφάλαιο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η Ρένα Δούρου και οι εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενοι Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης που αποτέλεσε στυλοβάτη της υποψηφιότητας Κασσελάκη, με πολλές δημόσιες εμφανίσεις και «μάχες» υπέρ του. Ο βουλευτής Επικρατείας αναμένεται να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Τέλος, άμεσο συνεργάτη του νέου προέδρου αποτελεί και ο αδερφός της πρώην βουλευτού Πιερίας Μπέττυς Σκουφά, Βαγγέλης Σκουφάς. Βρίσκονταν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, αποτέλεσε τον πρώτο άνθρωπο που συγκέντρωσε… δημοσιογραφικά τηλέφωνα επικοινωνίας με τον κ. Κασσελάκη και είχε διοργανώσει και την πρώτη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη με μέλη της LGBTQI+ κοινότητας, προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, είναι συντονιστής της ομάδας LGBTQI+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας