Στη συγκρότηση πενταμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Board) προχώρησε το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία στη δέσμη δράσεων που έχει αναλάβει το Τμήμα για την αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του και τη στενότερη και αποτελεσματικότερη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Η ευρύτερη στρατηγική του Τμήματος αποσκοπεί στη στενότερη σύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Στη Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) συμμετέχουν αφιλοκερδώς διακεκριμένα στελέχη υψηλού κύρους, από το χώρο της αγοράς. Η ακριβής σύνθεσή της, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Συνέλευση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις 12  Σεπτεμβρίου 2023, είναι η εξής:

  • Χαράλαμπος Μαζαράκης, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ
  • Ιωάννης Μάνεσης, Επιχειρηματίας, Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε.
  • Χρυσάνθη Μπερμπάτη, Επικεφαλής Business Planning, Investor Relations & ESG της Πειραιώς Financial Holdings
  • Γεώργιος Πουλόπουλος, Εταίρος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών EY Ελλάδος, Strategy & Transformation Architecture
  • Χρήστος Χαρπαντίδης, Αντιπρόεδρος Νοτιοανατολικής Ευρώπης Philip Morris International
  • Συντονιστής της επιτροπής, εκ μέρους του Τμήματος, ορίστηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Ανδρέας Φουστέρης.

Όπως επισημαίνεται, ο κύριος ρόλος της Επιτροπής είναι η παροχή εξειδικευμένων προτάσεων για τη βελτίωση του προγράμματος σπουδών και γενικά την ανάπτυξη του Τμήματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις και εμπειρίες από την οικονομία και τις επιχειρήσεις, προς όφελος των φοιτητών του Τμήματος αλλά και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το υψηλό προφίλ των μελών της Επιτροπής αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος με τρόπο καταλυτικό, ώστε το επίπεδο των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτούν οι φοιτητές να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά των στελεχών που αναζητούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητής Δημήτρης Γεωργακέλλος, αναφερόμενος στη νέα αυτή πρωτοβουλία του Τμήματος, σημείωσε:    «Ως Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σημαίνοντα στελέχη του ελληνικού επιχειρείν μάς εμπιστεύτηκαν και συμπορεύονται με το Τμήμα και τα μέλη του. Προσπάθεια όλων μας είναι να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις προκλήσεις της νέας εποχής και κυρίως να προετοιμάσουμε επιτυχώς για αυτές τα νέα στελέχη που αποφοιτούν από το τμήμα μας. Είμαι βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του Τμήματος στην Ακαδημαϊκή και στην Επιχειρηματική κοινότητα. Για τη συνεισφορά τους αυτή, η οποία τιμά ιδιαίτερα το Τμήμα μας, τους ευχαριστούμε θερμά.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia