Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λαμβάνουν σημαντικές στηρίξεις από τα βρετανικά μάκρο, ενώ αναμένουν και τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,58% στις 7.664 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,49% στις 15.535 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,62% στις 7.175 μονάδες.

Τα δεδομένα

Ενώ αναμένονται τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία και θα κρίνουν τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve, οι αγορές αφομοιώνουν τις τελευταίες δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι συνέχισαν να ενισχύουν το μήνυμα ότι τα επιτόκια μπορεί να έχουν κορυφωθεί. Η ΕΚΤ πρόκειται να δημοσιεύσει σήμερα πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου.

Πλήθος στοιχείων σήμερα από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να αυξάνεται κατά 0,2% τον Αύγουστο. Στο τρίμηνο έως τον Αύγουστο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%, σημειώνοντας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Την ίδια ώρα, η παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 0,7% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η μείωση προήλθε από την πτώση σε τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες παραγωγής, με τη μεταποίηση να είναι ο κύριος παράγοντας της μηνιαίας πτώσης (0,8%).

Τέλος, το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά και υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 3,5 δισεκατομμύρια λίρες στα 10,4 δισεκατομμύρια στερλίνες το τρίμηνο έως τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% τον Αύγουστο, ενώ οι εισαγωγές διολίσθησαν κατά 2,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές