Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο που έχουν τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού στις επερχόμενες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,16%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7.652 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,20% στις 15.393 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,05% στις 7.100 μονάδες.

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Sartorius σημειώνει πτώση 7,2% αφού ο γαλλογερμανικός κατασκευαστής προμηθειών εργαστηρίου μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους και προσάρμοσε το περιθώριο κερδών λόγω των χαμηλότερων προσδοκιών όγκου.

Αν και από χτες οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να βρίσκονται σε έντονη μεταβλητότητα, η ψυχραιμία που επέδειξαν για την απότομη άνοδο της γεωπολιτικής αστάθειας που προέκυψε από το ξέσπασμα του καταστροφικού πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, είναι θετική. Ο Stoxx 600 επί του παρόντος βρίσκεται σε τροχιά για την καλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο.

Τα βλέμματα πάντως θα παραμείνουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, καθώς σήμερα αναμένονται αρκετά αποτελέσματα αμερικανικών κολοσσών (JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup) για το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα οποία θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Επίσης, επί ευρωπαϊκού εδάφους αναμένονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές