«Πόρτα» σε οποιαδήποτε πιθανότητα κοινής καθόδου στις ευρωεκλογές ρίχνουν από το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα σενάρια που ξεκίνησαν να συζητιούνται μετά τη συνάντηση του Χάρη Δούκα με τον Κώστα Ζαχαριάδη για τη στήριξη του δευτέρου στον πρώτο με αφορμή τον Δήμο Αθηναίων, αλλά και τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη για την ανάγκη τα δύο κόμματα να συνυπάρξουν άμεσα κάτω από την ίδια σκέπη.

Η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη για τις ευρωεκλογές και τις επόμενες εθνικές εκλογές έχει στη βάση της την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως βασικού, αξιόμαχου αντιπάλου της ΝΔ – ενώ, σε αυτή τη φάση, οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα φάνταζε ως σανίδα σωτηρίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται σε περιδίνηση.

Αυτοδιοικητικό διακύβευμα

Οσον αφορά τη συνάντηση των Δούκα – Ζαχαριάδη, επισημαίνεται πως αυτή είχε μόνο αυτοδιοικητικό διακύβευμα, όπως αποσαφηνίστηκε τόσο από τον Ζαχαριάδη όσο και από τον Δούκα στο ντιμπέιτ το βράδυ της Τετάρτης με τον νυν δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Παρόμοια «πόρτα», πάντως, υπήρξε και προς τα ανοίγματα του Στέφανου Κασσελάκη από το βράδυ της Κυριακής του πρώτου γύρου, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη σχηματισμού μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. «Ο ίδιος σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, αλλά και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Στην πολιτική μιλάμε με δεδομένα, όχι με λόγια του αέρα» σχολίαζαν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η μάχη της Θεσσαλίας

Τις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ δίνει έμφαση στη μάχη για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, που θα μπορούσε να σπάσει το γαλάζιο του χάρτη με την εκλογή του Δημήτρη Κουρέτα (ο οποίος στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και στον Δήμο Αθηναίων με τον Χάρη Δούκα.

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε;» σχολίασε ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, με αφορμή σχετική ανάρτηση του Αγοραστού στην οποία αναφέρεται η δήλωση Αυγενάκη πως το αποτέλεσμα της κάλπης είναι «άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

«Ο κ. Οικονόμου να φέρεται σαν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι ως υποστηρικτής του κ. Μπακογιάννη» ανέφερε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την παρέμβαση του Γιάννη Οικονόμου για τη συζήτηση περί χρήσης καμερών στο αθηναϊκό ντιμπέιτ.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ «ΤΑ ΝΕΑ»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα