«Βουτιά» 33% πραγματοποίησαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το γ΄ τρίμηνο του 2023, ωστόσο παρά τη βύθιση των κερδών τα οικονομικά αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Goldman Sachs: Ανέλαβε να βοηθήσει τη Formula 1

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το προηγούμενο τρίμηνο υποχώρησαν στο 1,88 δισ. δολάρια ήτοι 5,47 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 2,96 δισ. δολάρια ή 8,25 δολάρια η μετοχή το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα από την άλλη σημείωσαν ελαφρά κάμψη, διαμορφούμενα στα 11,82 δισ. δολάρια από 11,98 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα ανέρχονταν στα 5,42 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 11,15 δισ. δολάρια. Στην αρχή του προηγούμενου τριμήνου, η Goldman Sachs αναμενόταν να ανακοινώσει κέρδη 7,78 δολάρια ανά μετοχή στην αρχή του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet.

Παρά την ευρείας κλίμακας συρρίκνωση των καθαρών κερδών, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο τρίμηνο, η χρηματοδότηση σημείωσε ρεκόρ για διάστημα τριών μηνών.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της τράπεζας ανά τον κόσμο ανήλθαν στα 8 δισ. δολάρια, παίρνοντας ώθηση από το σταθερό εισόδημα, τα νομίσματα, τα εμπορεύματα και τις μετοχές.

Η πώληση της GreenSky

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον δήλωσε ότι η τράπεζα συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στις προσπάθειές της να ευθυγραμμίσει εκ νέου τις δραστηριότητές της, όπως η πρόσφατη πώληση της μονάδας καταναλωτικών δανείων GreenSky.

«Περιμένω επίσης μια συνεχή ανάκαμψη τόσο στις κεφαλαιαγορές όσο και στη στρατηγική δραστηριότητα, εάν οι συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές», δήλωσε ο Σόλομον.

Η μετοχή της Goldman Sachs κατέχει τη διάκριση της μοναδικής μεγάλης αμερικανικής τράπεζας με θετική απόδοση το γ΄ τρίμηνο, με άνοδο 0,3%. Ωστόσο, μόνο τον προηγούμενο μήνα έχει υποχωρήσει κατά 8,5%, σε σύγκριση με την πτώση 1,9% του Dow Jones.

Από την άλλη, ο Σόλομον αντιμετωπίζει πιέσεις μετά την αποκάλυψη ζημιών στη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής και την κριτική από το εσωτερικό της τράπεζας.

Οι αναλυτές εμφανίζονται φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους για την Goldman Sachs, εν μέσω ενός ασθενούς περιβάλλοντος συναλλαγών για συγχωνεύσεις και εξαγορές και αρχικές δημόσιες προσφορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή