Να σπάσει τη συσσώρευση και να ξαναδεί τις 1.200 μονάδες προσπαθεί αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως εάν δεν είχε τις υψηλές συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank, θα εμφάνιζε για ακόμη μία ημέρα χαμηλό τζίρο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,62% στις 1.192,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 51,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 2,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.944,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 4,33% στις 980,30 μονάδες.

Αντρέα Ορτσέλ: O σκληροτράχηλος CEΟ της UnitCredit πίσω από τη συμφωνία με την Alpha Bank

Συσσώρευσης συνέχεια

Η αγορά έχει «κολλήσει» σχεδόν δύο εβδομάδες σε μια μικρή περιοχή 20 μονάδων, χωρίς να μπορεί να τερματίσει το «κρυφτό» που παίζουν αγοραστές και πωλητές για μικρά ποσοστά. Μάλιστα, η παλίνδρομη κίνηση μέχρι τη ζώνη των 1.185 μονάδων δεν φαίνεται να σπάει σήμερα, παρά τη μεγάλη συμβολή της Alpha Bank και του Μυτιληναίου, με την αγορά να εξακολουθεί να περιμένει λεπτομέρειες για τις προθέσεις των θεσμικών επενδυτών στο μέτωπο των πακέτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από την άλλη όμως, είναι αξιοσημείωτη η «άρνηση» της αγοράς να διολισθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, κάτω από την «κόκκινη γραμμή» του εκθετικού μέσου όρου των 200 ημερών, αγοράζοντας επί της ουσίας χρόνο για μια πιο ξεκάθαρη διαφυγή. Και όσο μένει πάνω από τη γραμμή του 200αρη, το σενάριο της ανοδικής διαφυγής κερδίζει περισσότερους πόντους.

Την ίδια ώρα δεν λείπει και μια πιο αισιόδοξη χροιά στην αγορά, καθώς οι εξελίξεις με την Alpha Bank δείχνουν ότι το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό για τα ελληνικά assets. Η συσσώρευση της αγοράς μάλιστα έδειξε ότι κάποιες άμυνες κόντρα στη διεθνή αβεβαιότητα ενεργοποιήθηκαν, ακόμη και αν οι αγοραστικές παρεμβάσεις στερούνται ακόμη το στοιχείο του ρίσκου. Το ΧΑ δείχνει να αντέχει στην παρούσα, αλλά ακόμη οι long δεν έχουν αλλάξει δραματικά τα δεδομένα υπέρ τους.

Στο ταμπλό

Ένα μικρό short covering έχει ενισχύσει το εύρος της ανόδου της Alpha Bank στο 10,75%, με τη μετοχή να βρίσκεται και πάλι πάνω από τα 1,40 ευρώ. Από κοντά η Πειραιώς με το δικό της +3,29%, με τον Μυτιληναίο και τη Λάμδα να ακολουθούν με +2,67% και +2,78% αντίστοιχα.

Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Aegean, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Eurobank, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, Jumbo και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή είναι οι Quest και Cenergy, με τον ΟΤΕ να χάνει 0,68% και την ΓΕΚ Τέρνα να είναι στο -1,06%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών