Οι απόψεις του N.R. Narayana Murthy θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν υπερβολικές ή και αιρετικές σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Η πεποίθησή του για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η Ινδία σε παγκόσμια ηγετική δύναμη, εστιάζει στο γεγονός ότι οι νέοι πρέπει να εργάζονται εξαιρετικά πολλές ώρες.

Ο Murthy, συνιδρυτής του κολοσσού λογισμικού Infosys, δήλωσε ότι η Ινδία χρειάζεται «εξαιρετικά αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά εργατικούς» νέους, οι οποίοι θα πρέπει να εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα.

Ινδία: Θέτει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2036

«Αυτό ακριβώς εξάλλου έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Murthy στον Mohandas Pai, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Infosys, σε μια συνομιλία που δημοσιεύτηκε στο YouTube την Πέμπτη και αποκάλυψε το CNN.

Ο Murthy, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το Forbes, συνίδρυσε την Infosys το 1981. Στη συνέχεια έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξωτερικής ανάθεσης παγκοσμίως.

«Κατά κάποιο τρόπο η νεολαία μας έχει τη συνήθεια να παίρνει όχι και τόσο επιθυμητές συνήθειες από τη Δύση και στη συνέχεια να μην βοηθάει τη χώρα», σχολίασε. «Η παραγωγικότητα της εργασίας στην Ινδία είναι μία από τις χαμηλότερες στον κόσμο». Ενώ πρόσθεσε ότι οι Ινδοί θα πρέπει να μάθουν από τις πολιτικές που βοήθησαν άλλες αναδυόμενες αγορές, ιδίως την Κίνα.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και πεθερός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, επισήμανε ότι οι εταιρικοί ηγέτες στην Ινδία «θα πρέπει να παρακινήσουν τους νέους να “εργαστούν πολύ σκληρά” λέγοντάς τους ότι “για πρώτη φορά η Ινδία έχει λάβει κάποιο σεβασμό (παγκοσμίως). Τώρα είναι η ώρα να εδραιώσουμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο».

Γατί το 70ωρο δεν είναι λύση

Η Ινδία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο και πέμπτη σε μέγεθος αυτήτην στιγμή, προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 6,3% φέτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα σχόλια του Murthy σχετικά με την παράταση των ωρών εργασίας κατ’ επάγγελμα έρχονται σε μια εποχή που έχει σημειωθεί μια δραστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για την εργασία στη Δύση και στην Κίνα.

Εδώ και μερικά χρόνια, πολλοί νέοι στην Κίνα έχουν υιοθετήσει μια νέα φιλοσοφία που ονομάζουν «lying flat», για να καταπολεμήσουν την υπερβολική κουλτούρα εργασίας «996» της χώρας, πρακτική που μεταφράζεται σε εργασία από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. έξι ημέρες την εβδομάδα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αθόρυβη Παραίτηση έγινε πέρυσι κυρίαρχη τάση στον εργασιακό χώρο, κατά την οποία οι άνθρωποι αποφάσισαν να σταματήσουν να κάνουν εργασία που υπερβαίνει αυτό για το οποίο προσλήφθηκαν.

Τα σχόλια του Murthy κατακρίθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα τελευταία χρόνια, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι Ινδοί αισθάνονται ότι είναι από τους πιο υπερεργαζόμενους και κακοπληρωμένους ανθρώπους στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή