Στη σύσταση «Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης», με έδρα το Ηράκλειο προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, από την εκδήλωση για τη γιορτή του προστάτη των κρεοπωλών, Μιχαήλ Αρχαγγέλου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, η ίδρυση της σχολής, προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. «Ενισχύουμε έμπρακτα τον κτηνοτροφικό κλάδο, μέσα από την ίδρυση ενός φορέα με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυγενάκης: Ο οινοτουρισμός μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Η Σχολή ιδρύεται ως ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντίστοιχου επιπέδου με αυτό της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του υπουργείου. Η δικαιοδοσία της Σχολής θα είναι το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας Γιάννη Φασουλά, για τη συνεισφορά της ΕΔΟΤΟΚΚ στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του κτηνοτρόφου και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του κλάδου, ενώ προκάλεσε και το έργο του κλάδου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη.

Το μήνυμα του κτηνοτρόφου πρέπει να καταστεί πιο ελκυστικό στη νέα γενιά, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης στο Ηράκλειο, ένας φορέας με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή, ενισχύεται έμπρακτα ο κτηνοτροφικός κλάδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO