«Ξαφνικό θάνατο» χαρακτήρισε τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ο Θεόδωρος Μάλλιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων.

«Στον τρόπο που μας προσδιορίσατε φορολογικά, με το μέσο όρο ΚΑΔ, έχετε συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο ερωτικού περιεχομένου, sex shop. Αστειευόμενος, με μαύρο χιούμορ, να πω ότι πραγματικά θα μας χρειαστεί να ταιριάξουμε με τα sex shop, γιατί αν αυτό θα συνεχιστεί και δεν το αλλάξετε, θα χρειαστούμε τα ερωτικά τους βοηθήματα», είπε ο κ. Μάλλιος. «Δεν γίνεται με μικτό, όπως στα τσιγάρα, που είναι 4% ο μέσος όρος μας, με τις κάρτες κινητής στο 0,80%, με τα εισιτήρια στο 3%, να μας φορολογείτε με 5%. Δηλαδή να βγάζουμε 3% και εσείς να μας παίρνετε 5%. Άραγε υπάρχει δικαστήριο, ευρωπαϊκό ή ελληνικό, που δεν θα δεχθεί μια τέτοια προσφυγή;», είπε ο κ. Μάλλιος.

Ερευνα ΕΕΑ – ΙCAP – Γιατί εξαφανίζονται σιγά σιγά τα περίπτερα από τον επιχειρηματικό χάρτη

Τι είπε για τα POS στα περίπτερα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, αναφέρθηκε και στην υποχρέωση εγκατάστασης POS στα περίπτερα.

Όπως σημείωσε, το 80% του τζίρου στα περίπτερα δεν έχει φοροαποφυγή, γιατί προέρχεται από τα προϊόντα μεγάλων καπνοβιομηχανιών ή από μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

«Στο υπόλοιπο 20%; Βεβαίως παραδεχόμαστε, ότι φοροδιαφεύγουμε. Πρέπει να επιβιώσουμε με κάποιο τρόπο. Όσο για το μαχητό, εμείς οι περιπτεράδες, όπως ξέρετε, είμαστε εκτεθειμένοι στα πεζοδρόμια και σε διάφορους άλλους χώρους, όπου γίνονται δημόσια έργα κοινής ωφέλειας και πάει λέγοντας. Πως θα το αποδείξουμε αυτό; Θα μας στείλετε και εμάς λοιπόν τον έφορο – μπαμπούλα;», είπε ο κ. Μάλλιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους