Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

Εκτός ΦΠΑ χιλιάδες μικροί επαγγελματίες. Στο στόχαστρο τα μεγάλα πορτοφόλια

***

Η μεγάλη ανισότητα

«Αν δεν προκύψει κάποιο μείζον απρόοπτο, θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2024» γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Πώς και γιατί λειτουργούν γερμανικά αναμορφωτήρια στην Ελλάδα. Η απάντηση του Βερολίνου

***

Τι προβλέπει το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό. Ολόκληρο το σχέδιο

***

Φάκελος οπαδική βία. Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα

***

«Μας ζητά να προσκυνήσουμε ή να φύγουμε. Τι λέει ο Φρέντι Μπελέρης στο ΒΗΜΑ από τις φυλακές των Τιράνων

***

Εμφύλιοι για τη φάτνη. Τα Χριστούγεννα στην εποχή της πολιτικής ορθότητας.

***

Τι να διαβάσετε στις γιορτές. Τα καλύτερα βιβλία της πρόσφατης παραγωγής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Κώστας Κωστής, Καθηγητής ΕΚΠΑ

Λούι Φίσμαν, Καθηγητής City Univeristy o New York

Χριστίνα Κουλούρη, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Μάρτιν Γουλφ, Αναλυτής Financial Times

Γκίκας Χαρδούβελης, Πρόεδρος Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

Και μαζί με το Βήμα της Κυριακής

Οπως πάντα, η ιστορική οικονομική εφημερίδα «ΟΤ» και το ένθετο Β2 για τις νέες ιδέες, την επιστήμη και το βιβλίο

***

ΑΚΟΜΗ

«Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γιορτινά & Αγαπημένα», ολοκαίνουργιο «Wine Guru» και «Harper’s Bazaar»

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γιορτινά & Αγαπημένα

«Τα φετινά Χριστούγεννα ας μοσχοβολήσουν σπίτι!» Αυτό εύχεται και αυτό έρχεται και κάνει πραγματικότητα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στρώνοντας για όλους τους αναγνώστες του «Βήματος» ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γεμάτο με 35 λαχταριστές, αλμυρές & γλυκές, γιορτινές συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Από πλούσιες σαλάτες και γκουρμέ δίσκο με ορεκτικά, μέχρι βελούδινες σούπες, συγκλονιστικά κρεατικά (από χοιρινό και κότσι στη γάστρα, ροστ μπιφ και γεμιστή γαλοπούλα μέχρι αγριογούρουνο), ακαταμάχητα συνοδευτικά και γλυκούς πειρασμούς (κορμό, πάβλοβα και φυσικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα), όλα θα τα έχει το τραπέζι σας.

Επιπλέον η Αργυρώ μοιράζει απλόχερα συμβουλές και μυστικά για τη σωστή προετοιμασία ώστε να μην χρειάζεται να τα κάνετε όλα τελευταία στιγμή.

Wine Guru

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όμως, σημαίνει και τσούγκρισμα ποτηριών. Και εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση το «Wine Guru», η ειδική έκδοση που είναι αφιερωμένη στον μαγικό κόσμο του καλού κρασιού, των spirits και των αποσταγμάτων.

Ένα εορταστικό τεύχος που τα έχει όλα. Κλασικές σαμπάνιες και υπέροχες «εναλλακτικές» φυσαλίδες (ελληνικά και ιταλικά αφρώδη κρασιά), στιβαρό αφιέρωμα στα μεγάλα ελληνικά ερυθρά κρασιά, στο θεσσαλικό τσίπουρο και στα ελληνικά βερμούτ αλλά και προτάσεις για welcome cocktail από έμπειρους bartenders. Επιπλέον στο «Wine Guru» θα βρείτε λαχταριστές συνταγές μαγειρεμένες με κρασί, συμβουλές για γευστικά ταιριάσματα αλλά και για το πως να διαλέξετε το σωστό κρασί για το τραπέζι σας.

Επίσης, η ομάδα του «Wine Guru» δοκιμάζει για εσάς τα πιο σοφιστικέ -ιρλανδικά, σκωτσέζικα και γιαπωνέζικα ουίσκι, βάζει 20 gurus των spirits και του κρασιού να αποκαλύψουν ποιο κρασί ή ποτό δεν λείπει ποτέ από το εορταστικό τους τραπέζι και σας ταξιδεύει από τη Νάουσα και το Αμύνταιο του Ξινόμαυρου έως την παραμυθένια κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία.

Τι μένει για «επιδόρπιο»; Πέρα από μια υπέροχη συνταγή για βασιλόπιτα για τζιν; Tο μεγάλο αφιέρωμα στα καλύτερα wine bars της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε αυτές τις γιορτές.

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο επιστρέφει για έναν ακόμη μήνα στο «Βήμα της Κυριακής». Στις σελίδες του ανακαλύπτουμε τα φετινά, σέξι party looks, αξεσουάρ για γιορτινές εμφανίσεις και όχι μόνο, αλλά και δώρα για εκείνους… που τα έχουν όλα.

Ακόμη, διαβάζουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου, που, στο απόγειο της καριέρας του, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Μαθητική εφημερίδα «Το Βήμα του Ναυπλίου»

Για μια ακόμη φορά, το Βήμα δίνει τον λόγο στους μαθητές και τους καλεί να γίνουν δημοσιογράφοι, να ερευνήσουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις ελπίδες τους και να κάνουν τα ολοδικά τους ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου έρχεται η σειρά των μαθητών του Ναυπλίου να «ανακρίνουν» τον διακεκριμένο γλωσσολόγο Γιώργο Μικρό, αλλά και την καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου, στο φύλλο που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής».

BHMAgazino

Όπως και κάθε Κυριακή, έτσι και στις 17 Δεκεμβρίου, το λαμπερό περιοδικό του Βήματος ταξιδεύει στον κόσμο του πολιτισμού.

Αυτή την εβδομάδα, το ΒΗΜΑgazino γράφει για την εμβληματική «Manon» που επιστρέφει στο Royal Ballet για να συγκλονίσει και να συναρπάσει τους θεατές στη βρετανική πρωτεύουσα, φιλοξενεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στα καλύτερα, εκθαμβωτικά δώρα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και δημοσιεύει αποκλειστικές συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, της μουσικής, του βιβλίου, της επιστήμης, του περιβάλλοντος.

Ο ΟΤ παρουσιάζει τις «Πράσινες και κόκκινες ζώνες στον τουρισμό»

Στον ΟΤ που κυκλοφορεί με «Το Βήμα της Κυριακής» μπορούμε να ενημερωθούμε για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο που χωρίζει τη χώρα σε πέντε κατηγορίες.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, χαρακτηρίζει τα αρνητικά επιτόκια «ιστορική παρένθεση στην ευρωζώνη» και τονίζει ότι χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερες και πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική.

Στο Β2 βρίσκουμε τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα Χριστούγεννα

Το ένθετο του Βήματος «Β2» έρχεται με 77 βιβλιοπροτάσεις από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή, για να τα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στον εαυτό μας.

Ακόμη, φιλοξενεί αφιέρωμα στο «Φαινόμενο Σαββόπουλος», δοκίμια στοχαστών που «διάβασαν» πρώτοι την εποχή των αλλαγών, συνέντευξη του Φοίβου Οικονομίδη και – όπως πάντα – τα σημαντικότερα νέα από τον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα