Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση είναι απο από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, Γαλλία και  Ηνωμενο Βασίλειο, μετα από αιφνιδιαστική απεργία των εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel).

Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink – η μητρική εταιρεία του Eurotunnel.

Χριστούγεννα 2023: Ένας στους τρεις Γάλλους φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να χαρίσει δώρα

Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Κινδυνεύουν» οι διακοπές

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Έληξε απόψε η απεργία των Γάλλων εργαζoμένων στο Eurotunnel , μετα το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε αναμέσα στα συνδικάτα και την εργοδοσία. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία αναμένεται η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Γαλλίας – Βρετανίας , μέσω του τούνελ της Μάγχης , μετα τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις  που οδηγησαν στον τερματισμο της ξαφνικής απεργίας.

«Αν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις τους είναι επειδή οι σκληρές διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της ημέρας έφεραν αποτελέσματα που μας ικανοποιούν», δήλωσε ο Φρανκ Εράν, εκπρόσωπος του συνδικάτου Force Ouvrière.

Ο Γάλλος υπουργος Μεταφορών με ανάρτησή του χαιρέτισε «το πνεύμα ευθύνης όλων των εμπλεκομένων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή