Νέα σύνθεση

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της HELLENiQ ENERGY έμοιαζε να είναι τυπική, ωστόσο από τις ερωτήσεις που έθεσαν οι τελευταίοι στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμισιη προέκυψαν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην εισηγμένη.

HELLENiQ ENERGY: Μειώνεται ο αριθμός των μελών του δημοσίου στο ΔΣ της εταιρείας

Όπως σας είχα γράψει, λοιπόν, οι μέτοχοι κλήθηκαν χθες να εγκρίνουν την τροποποίηση του καταστατικού που ζήτησε ο ένας εκ των δύο βασικών μετόχων και συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το άρθρο που αφορά στη σύνθεση και την εκπροσώπηση των μετόχων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Πέρα από την αναμενόμενη έγκριση για τη μείωση του αριθμού των μελών του δημοσίου από τέσσερα σε τρία, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ανδρέας Σιάμισιης απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων ανήγγειλε και νέες αλλαγές στο 11μελές Δ.Σ. Όπως σημείωσε οι μέτοχοι του 11% της εταιρείας (ποσοστό που διατέθηκε στο ΧΑ) δικαιούνται εκπροσώπησης…

Άρα να αναμένουμε και περαιτέρω αλλαγές… Από το νέο έτος…

Οι μικροί μέτοχοι

Μέτοχοι ζήτησαν επίσης πληροφορίες και για την ιδιωτική τοποθέτηση που έλαβε χώρα με τη διάθεση του 11% των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως για παράδειγμα, ρωτήθηκε ο κ. Σιάμισιης γιατί αποκλείστηκε η είσοδος επενδυτών με κεφάλαια κάτω των 100.000 ευρώ.

Για να τους απαντήσει πως δεν ήταν θέμα της HELLENiQ ENERGY αλλά έτσι προβλέπεται σε τέτοιες διαδικασίες ιδιωτικής τοποθέτησης, να επιτρέπονται δηλαδή οι τοποθετήσεις σε επενδυτές με κεφάλαια άνω των 100.000 ευρώ.

Με πιο απλά λόγια εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από μετόχους με λιγότερα κεφάλαια αλλά έφαγαν πόρτα…

Τα funds και οι ρευστοποιήσεις

Οι μέτοχοι ζήτησαν επίσης να μάθουν και για την ποιότητα των funds που απέκτησαν το 11% του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και για τις ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν μετά την είσοδο τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη στο 11% μπήκαν Έλληνες επενδυτές σε ποσοστό λίγο πάνω από το 50% και ξένοι λίγο κάτω από το 50%. Μεγαλύτερη βαρύτητα, συνέχισε, δόθηκε σε επαγγελματικά funds σε ποσοστό 70% με 80%. Κάποια, όπως είπε επέλεξαν μετά την απόκτηση των μετοχών τους να πουλήσουν. Κατά τον CEO της HELLENiQ ENERGY αυτό συμβαίνει σε τέτοιες συναλλαγές με κάποιους να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη.

Βέβαια, συμπλήρωσε ο ίδιος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και η ρευστότητα, κάτι που ήταν και το ζητούμενο για τη μετοχή…

Υψηλότερο μέρισμα

Δεν ξέρω αν πείστηκαν οι μικρομέτοχοι από τις απαντήσεις του CEO της εταιρείας.

Αυτό, όμως, που μπορώ να πω σχεδόν μετά βεβαιότητας είναι πως σίγουρα θα άκουσαν με ανακούφιση την αναγγελία του κ. Σιάμισιη για υψηλότερο μέρισμα από τα επίπεδα του τακτικού μερίσματος των 0,40 με 0,50 ευρώ ανά μετοχή…

Τον Φεβρουάριο τα νεότερα…

—-

Δημόσια περιουσία

Μία είδηση που βγήκε χθες πέρασε στα ψιλά…

Ο λόγος για το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Η σύμβαση αφορά στο έργο «Ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο, προστασία και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών». Και στην υπογραφή ήταν παρούσα και η κυρία Νάγια Κόλλια γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας.

Καταγραφή και αξιοποίηση ακινήτων

Όπως μαθαίνω η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει και εδώ δουλειά να παρέχει την τεχνογνωσία της στις κατά τόπου κτηματικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών κτηματογράφησης ακινήτων.

Και δεν σταματά εδώ, η δουλειά της ειδικής μονάδας του ΤΑΙΠΕΔ.

Θα αναλάβει να ωριμάσει και τις διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Άρα φιλέτο, φιλέτο τα κατάλληλα ακίνητα θα αξιοποιούνται… Μένει να δούμε τον τρόπο…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories