Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, υπό το βάρος των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο,  ο οποίος διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις δημιουργώντας ανησυχία στους επενδυτές για την πορεία της νομισματικής. Το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν.

Η τιμή του χρυσού κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,4% στα 2.014,89  δολάρια η ουγγιά.  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  στις ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης κατά 0,4% στα 2019,3 δολάρια.

Δολάριο: Ενισχύεται μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

«Μια ελαφρώς πιο ισχυρή έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή από την επιθυμητή θα πρέπει να κρατήσει το χρυσό για τη συνεδρίαση, καθώς οι έμποροι συνεχίζουν να προσκολλώνται στην ιδέα της μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο. Ο χρυσός είναι απλώς απρόθυμα χαμηλότερα και (η αγορά) ελπίζει ότι ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ)  θα δείξει ηπιότερα αποτελέσματα αύριο»,  εξηγεί στο Reuters ο Tai Wong, ανεξάρτητος αναλυτής μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σε ξεχωριστή έκθεση, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις  επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 202.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου.

Οι έμποροι βλέπουν 66% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο από τη Fed, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, σε σύγκριση με περίπου 71% πιθανότητα που υπήρχε πριν από την έκθεση. Τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους.

Τα στοιχεία για τον ΔΤΠ δεν θα αποτελέσουν μεγάλο μοχλό κίνησης της αγοράς για τον χρυσό, εκτιμά ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 1,6% στα 22,50 δολάρια η ουγγιά, το παλλάδιο κατά 1,9% στα 980,17 δολάρια και η πλατίνα κατά 1% στα 909,76 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities