Να αντιδράσουν μετά τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων ημερών προσπαθούν σήμερα οι ευρωαγορές, χωρίς όμως να μπορούν να εκδηλώσουν μια ισχυρή κίνηση προκειμένου να δώσουν το μήνυμα ότι έχουν προσαρμοστεί στις νέες εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 7.444 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,13% στις 16.453 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 7.335 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Richemont σημειώνει άλμα 6,6%, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο ανέφερε χαμηλότερες πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας και αυτή με τη σειρά της την επιβράδυνση της ζήτησης.

Η Richemont είπε ότι η συνολική αύξηση των πωλήσεών της επιβραδύνθηκε στο 8% τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου, από την αύξηση 12% τους προηγούμενους έξι μήνες. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην περιοχή καθώς η οικονομία της ρίχνει ρυθμούς.

Το κλίμα

Οι αγορές βρίσκονται στη διαδικασία της προσαρμογής στα νέα δεδομένα που υπήρξαν μετά τις τοποθετήσεις αρκετών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Για την ΕΚΤ, οι αγορές χρήματος κλίνουν τώρα προς πέντε μειώσεις το 2024 αντί για τις έξι που τιμολογήθηκαν πλήρως μόλις την περασμένη εβδομάδα. Αναμένουν χαλάρωση 136 μονάδων βάσης μέχρι το τέλος του έτους με πιθανότητα 80%, με την πρώτη μείωση να έρχεται τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών