Η Flynn Group, ο μεγαλύτερος όμιλος εκμετάλλευσης εστιατορίων και γυμναστηρίων με franchise, διερευνά την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που θα μπορούσε να τoν αποτιμήσει σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Reuters.

Η Flynn Group, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, παράγει πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια ετήσια κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων, σύμφωνα με τις πηγές.

Μέση Ανατολή: 100 απολύσεις σε KFC – Pizza Hut μετά το μποϊκοτάζ καταναλωτών

Ο όμιλος είναι περισσότερο γνωστός απο τα brand’s που διαχειρίζεται όπως τα franchises Applebees, Taco Bell, Panera Bread, Arby’s, Pizza Hut, Wendy’s και Planet Fitness, συνεργάζεται με την Bank of America (BAC.N),  για μια διαδικασία πώλησης, ανέφεραν οι πηγές.

Εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και κρατικά επενδυτικά ταμεία είναι μεταξύ των μνηστήρων για το πλειοψηφικό μερίδιο που είναι προς πώληση, πρόσθεσαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν ανωνυμία επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.

Οι δάσκαλοι του Οντάριο

Το Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) και η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Main Post Partners, που είναι επενδυτές στην Flynn Group, θα μπορούσαν να πουλήσουν μέρος των μετοχών τους και να παραμείνουν επενδυτές μετά από μια συμφωνία, σύμφωνα με τις πηγές.

Η διοίκηση του Ομίλου Flynn, που είναι επίσης σημαντικοί μέτοχοι, μπορεί να κάνει το ίδιο, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η OTPP κατέχει περίπου το ένα τρίτο του Flynn Group, η Main Post κατέχει λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο και η διοίκηση της Flynn κατέχει το υπόλοιπο, ανέφεραν οι πηγές.
Οι εκπρόσωποι των Flynn Group, OTPP, Main Post και Bank of America αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1999 από τον επενδυτή εμπορικών ακινήτων Greg Flynn, και σήμερα λειτουργεί πάνω από 2.600 εστιατόρια και γυμναστήρια στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, δημιουργώντας πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Το 2014, η Ontario Teachers επένδυσε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, εκτιμώντας την σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή