Σε μεγάλη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών που προσφέρει σε ισχυρούς επενδυτές προχωρά η BlackRock, μπαίνοντας στην τελική ευθεία μιας σειράς εσωτερικών ανακατατάξεων που ανακοίνωσε φέτος.

Σύμφωνα με το Business Insider, η ανανέωση στοχεύει στην ομάδα διαχείρισης κεφαλαίων ύψους 10 τρισ. δολαρίων, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε θεσμικούς πελάτες υψηλού προφίλ, όπως κρατικά επενδυτικά ταμεία, ασφαλιστικές και κεντρικές τράπεζες. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει ομάδες που χειρίστηκαν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Federal Reserve κατά την έναρξη της πανδημίας και συμβούλεψαν τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy σχετικά με το πώς να βοηθήσει στην ώθηση των επενδύσεων στην ουκρανική οικονομία στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας.

BlackRock: Συμφωνία εξαγοράς της G.I.P., ύψους 12,5 δισ. δολαρίων

Ο Charles Hatami, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος που ηγείται του Ομίλου Χρηματοοικονομικών και Στρατηγικών Επενδυτών της BlackRock, γνωστός ως FSIG, υποστήριξε ότι το τμήμα του θα «προσαρμόζει την οργανωτική δομή για να επιταχύνει τη δυναμική».

Η ομάδα έχει φιλοδοξίες να γίνει «ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον κλάδο μας», έγραψε ο Hatami, σε σημείωμα που έχει στην κατοχή του το Business Insider. Αυτό το δυναμικό υπογραμμίζει τη θέση της BlackRock όχι απλώς ως βασικού διαχειριστή χρημάτων, αλλά ως παρόχου συμβουλών και επιχειρηματικών υπηρεσιών στις παγκόσμιες δυνάμεις.

Το FSIG περιλαμβάνει τη συμβουλευτική ομάδα Financial Markets της εταιρείας και τον Όμιλο Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Περιλάμβανε επίσης ιστορικά την Ομάδα Επίσημων Ιδρυμάτων, γνωστή ως OIG, η οποία δεν θα είναι πλέον μια αυτόνομη μονάδα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της BlackRock.

Ο Hatami ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών. Η Isabelle Mateos y Lago, μακροχρόνια στέλεχος της BlackRock και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία ηγήθηκε της OIG για τρία χρόνια, θα προσπαθήσει να αναλάβει έναν νέο ρόλο εντός της εταιρείας αφού εκφράστηκε ότι ήθελε «να αναλάβει μια νέα πρόκληση σταδιοδρομίας». Υπήρξε κρίσιμη για την προώθηση των σχέσεων με τα ιδρύματα και «συνέβαλε στο να γίνει η BlackRock ο συνεργάτης της επιλογής για τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως», έγραψε.

Ο Mateos y Lago, ο Hatami και το στέλεχος της FMA, Crystal Wan, θα συνεργαστούν τους επόμενους μήνες για τη μετάβαση σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Η εταιρεία συγκεντρώνει τον όμιλο που απευθύνεται σε χρηματοοικονομικούς πελάτες με τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και της Ασίας-Ειρηνικού προκειμένου να «ενισχύσει την ανάπτυξη στον ασφαλιστικό τομέα, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο με τους πελάτες», έγραψε ο Hatami.

Τι σημαίνει η αλλαγή

Αυτή η αλλαγή σημαίνει τη δημιουργία νέων γραμμών αναφοράς: Ο Olivier Van Eyseren, ο οποίος ηγείται της FIG για την περιοχή EMEA, θα αναφέρεται τόσο στην Anne Parthiot-Mons, κορυφαίο στέλεχος της EMEA που χειρίζεται θεσμικές σχέσεις πελατών, όσο και στον Mark Erickson, τον παγκόσμιο επικεφαλής της FIG. Η Kimberly Kim, η οποία ηγείται της FIG για την περιοχή APAC, θα αναφέρεται τόσο στον Erickson όσο και στον Hiro Shimizu, κορυφαίο στέλεχος της APAC.

«Τα επίσημα ιδρύματα είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς πελάτες μας και αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να τους εξυπηρετήσουμε καλύτερα αξιοποιώντας το πλήρες περιφερειακό μας αποτύπωμα, διατηρώντας παράλληλα μια εξειδικευμένη προσέγγιση για να τους παρέχουμε τη γνώση και τις γνώσεις που γνωρίζουμε ότι εκτιμούν», δήλωσε ο Hatami, ο οποίος επίσης ηγείται των επιχειρήσεων της εταιρείας στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο των αλλαγών ηγεσίας του FSIG, οι πρώην συνεπικεφαλής του FMA Brandon Hall και Ben Leax αναλαμβάνουν νέες θέσεις. Ο Hall θα γίνει ο νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος θα αναφέρεται στον Rob Goldstein και ο Leax ορίζεται ως αναπληρωτής επικεφαλής της FSIG. Η BlackRock αναζητά νέο επικεφαλής της FMA που θα αναφέρεται στη Leax.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή