Τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με συντριπτικό ποσοστό επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Με τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη και την Κεντροαριστερά κατακερματισμένη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, σε ποσοστό 80%, λένε «ναι» και «μάλλον ναι» στη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα κοινής γνώμης για λογαριασμό του Action24, στην ερώτηση για το πως βλέπουν βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%. «Όχι» απαντά το 9,3% και «μάλλον όχι» το 6,9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά, οι πολίτες δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 62,6%.

Δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια

Σε άλλες ερωτήσεις της δημοσκόπησης όπως για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για τη μείωση της ακριβείας» υπερισχύει η απάντηση «να αυξήσει μισθούς και συντάξεις» σε ποσοστό 28,3% και ακολουθεί «να μειώσει το ΦΠΑ σε κάποια βασικά καταναλωτικά προϊόντα» σε ποσοστό 24,9%.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, κάτω από 30% είναι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο προηγείται 18,5 μονάδες του δεύτερου. Ειδικότερα, ενόψει των ευρωεκλογών, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%, ενώ σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα