Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της τέταρτης ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Tae Kwon Do, στο Φάληρο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Δεν έχετε ιδέα πόσο το εκτιμώ. Και εγώ σας αγαπάω εξίσου ίσως και περισσότερο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τους σύνεδρους να τον χειροκροτούν.

«Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα», τόνισε και ξεκαθάρισε πως «δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε «μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», όπως είπε, όσους υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές. «Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται», είπε και διάβασε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ανέφερε ότι μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στα μέλη μας.

Αφού ανέφερε ότι θα σεβαστεί ό,τι αποφασίσουν οι σύνεδροι, σημείωσε ότι θα πει την αλήθεια του.

Επίσης, διάβασε απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε «να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας».

«Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή, κομμένος κομματάκια;», αναρωτήθηκε.

«Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, την δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει εκλογές σε έναν μήνα, σχολίασε ότι «επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών» και ζήτησε να μην υπάρξει ένας μήνας προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές

«Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη διασπορά, απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους και ναι, μυστικούς δείπνους;».

Στο σημείο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να διεξαχθούν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου.

«Εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές. Τις έχει ανάγκη το κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος όμως στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω».

«Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο. Για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για μας. Για να έχει ο πρόεδρος ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, αξιοκρατία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα απέναντι σε ό,τι σε καίει. Σας αγαπώ πάρα πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ και θα νικήσουμε», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γεροβασίλη: Εάν ανακαλέσεις την πρότασή σου, σταματάμε εδώ

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου η Όλγα Γεροβασίλη ζητά από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές.

«Στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε. Εάν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρει», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν