Με κέρδη κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παραμένοντας όμως στο περιθώριο της μεγάλης ζήτησης που ήδη καταγράφεται για το placement του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,38% στις 1.428,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,34% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.466,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,58% στις 1.245,99 μονάδες.

Αφιερωμένη στην Πειραιώς η εβδομάδα

Αναμφισβήτητα η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Πειραιώς, η οποία ήδη έχει συγκεντρώσει προσφορές που ξεπερνούν τα 4 δισ., κατά την πρώτη ώρα του book building για τη διάθεση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μένει μόνο το 18% της Εθνικής προκειμένου οι τέσσερις συστημικές να καταστούν και επισήμως ιδιωτικές.

Σύμφωνα με τον ot.gr, μετά την ολοκλήρωση του placement, το ΤΧΣ θα έχει αποχωρήσει διαδοχικά μέσα σε λίγους μήνες από το μετοχικό κεφάλαιο των Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς και θα κατέχει μόνον το 18% της Εθνικής Τράπεζας μετά το επιτυχημένο placement του περασμένου Νοεμβρίου για το 22% των μετοχών. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται το ταχύτερο δυνατόν η εκκίνηση της διαδικασίας και για τις υπόλοιπες μετοχές στην ΕΤΕ. Εκτιμάται ότι μέχρι το φθινόπωρο, η πλήρης αποκρατικοποίηση των τεσσάρων μεγάλων του κλάδου θα έχει ολοκληρωθεί.

Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης, η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι θεσμικοί περιμένουν πως και πως το όποιο πακέτο και καθημερινά το ενδιαφέρον μεγαλώνει μιας και θεωρούμαστε παρθένα… αγορά για τα επόμενα χρόνια. Το φαινομενικό σίγουρο growth, χωρίς πολιτικά θέματα και με πρόσφατη επενδυτική βαθμίδα που σίγουρα θα φέρνει νέες αναβαθμίσεις σε πολλές περιπτώσεις το επόμενο διάστημα, είναι τα εχέγγυα για την πορεία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ξεχωρίζει με το +3,21% που καταγράφει, με την ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθεί με +1,12%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Λάμδα, Coca Cola, Jumbo και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Τιτάν, Εθνική, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Motor Oil, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,6%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy, Aegean, Quest και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες