Ευοίωνες οι προοπτικές για την πορεία των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα το 2024, όπως αυτό συνάγεται από τις πρώτες επαφές που είχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2024 που διεξήχθη στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Φραγκάκης με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Wizz Αir, Robert Carey, συζητήθηκε η συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία. Μάλιστα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για την πορεία των εργασιών της στην Ελλάδα καταδεικνύουν ότι το 2023 υπήρξε 35% συνολική αύξηση αφίξεων σε σχέση με το 2022. Διπλάσια αύξηση σημειώθηκε στην Αθήνα.

Ξενοδοχεία Αθήνας: Ξεκίνησαν με υψηλή πληρότητα το 2024 – Το μήνυμα των ξενοδόχων

Εξαιρετικά εξάλλου ήταν και τα νούμερα που αφορούν σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Σε ό,τι αφορά το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, τονίστηκε ότι καταγράφηκε επιμήκυνση της σεζόν σε πολλές περιοχές και ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αφού πλέον γίνεται λόγος για 12μηνη σύνδεση της Ελλάδας με τις αγορές του εξωτερικού.

Ας σημειωθεί ότι στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2024 ο ΕΟΤ συμμετείχε με δικό του περίπτερο 1.000 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 85 εκθέτες.

Θετικοί οιωνοί

Θετικά είναι και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας, όπως η ΤUI. Mιλώντας στην DW η Σουζάνε Στύνκελ, εκπρόσωπος της TUI, αναφέρει σχετικά με την πρώτη εικόνα των κρατήσεων ενόψει του καλοκαιριού: «Βλέπουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στις κρατήσειςκαι περιμένουμε άλλη μια πολύ καλή σεζόν για την Ελλάδα. Ήδη για το καλοκαίρι του 2024 η Κρήτη και η Ρόδος καταγράφουν υψηλή ζήτηση.Η Κέρκυρα και η Κως βρίσκονται επίσης μεταξύ των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα με τις περισσότερες κρατήσεις».

Όπως σημειώνει, «εκτός από τους κλασικούς κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς και φέτος στο επίκεντρο βρίσκονται τα μικρά ελληνικά νησιά. Προορισμοί όπως η Σάμος, η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη είναι επίσης ιδιαίτερα ελκυστικοί για μεμονωμένους ταξιδιώτες που προτιμούν να κάνουν συνδυασμούς προορισμών». Σύμφωνα με την TUI στο τουριστικό πρόγραμμά της για την Ελλάδα περιλαμβάνονται 24 ελληνικές περιοχές στην ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα με πάνω από 4.500 ξενοδοχεία ενταγμένα στα πακέτα της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες