Τα στηρίγματά του προκειμένου να σταματήσει την πτωτική πορεία αναζητά και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει ανάμεσα στις συμπληγάδες ενός μοιρασμένου ταμπλό, προσπαθώντας να κρατηθεί κοντά στα υψηλά 13 ετών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 1.423,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.441,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,47% στις 1.225,74 μονάδες.

Συνέχεια της μεταβλητότητας

Για ακόμη μία συνεδρίαση η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς, η οποία παλεύει να απορροφήσει τους κραδασμούς της αναδιάρθρωσης θέσεων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Τόσο το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, όσο και τα αποτελέσματα της Alpha Bank και της Eurobank, ήταν καλές αφορμές για να επιταχυνθεί η κατοχύρωση κερδών και η διανομή της ρευστότητας σε τίτλους που διαθέτουν πλέον τα εχέγγυα θετικών εξελίξεων.

Στο μεταξύ, η αγορά δεν περιμένει πολλά σήμερα από τον οίκο DBRS, αναφορικά με κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομία, αλλά αναμένει να δει την εκτίμηση σχετικά με τις επιδόσεις της. Και αυτό διότι τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του ΑΕΠ δεν ήταν και τόσο θετικά, αιφνιδιάζοντας αρκετούς, καθώς τελικά ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις της κυβέρνησης. Έκλεισε στο 2%, έναντι της εκτίμησης του προϋπολογισμού για 2,4%.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον Ot.gr, την ελληνική αγορά την παρακολουθούν πλέον θεσμικά χαρτοφυλάκια που δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στα στοιχεία, όπως και στην ανάλυση αυτών, προκειμένου να αξιολογούν τακτικά τις θέσεις τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πιο βραχυπρόθεσμα funds που επιλέγουν να αξιοποιούν τις τάσεις, “αδιαφορώντας” για την εικόνα επιβράδυνσης που εμφάνισε η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, εν μέρει και ως αποτέλεσμα του δυσμενούς εξωτερικού περιβάλλοντος αλλά και για εγχώριους λόγους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Alpha Bank και Βιοχάλκο ασκούν πιέσεις στην αγορά με τις άνω του 1% απώλειες τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Λάμδα, Motor Oil και ΔΕΗ.

Από την άλλη, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Autohellas, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή ειναι οι Quest και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών