Να σταματήσει τη διήμερη βουτιά προσπαθεί σήμερα η Wall Street, χωρίς όμως να μπορεί να εκδηλώσει σημαντική αντίδραση, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής αγοράς.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,03% στις 39.182 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,07% στις 5.202 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% στις 16.180 μονάδες.

«Βλέπει» και πάλι τα 90 δολάρια το Brent – Ο ρόλος των επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια

Σε επίπεδο τίτλων, η Intel υποχωρεί περισσότερο από 4%, μετά την αποκάλυψη μιας αυξανόμενης λειτουργικής ζημίας στον κλάδο της παραγωγής ημιαγωγών. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ανέφερε λειτουργική ζημία 7 δισ. δολαρίων το 2023 για το σκέλος της εταιρείας, που συνήθως αναφέρεται ως επιχείρηση χυτηρίου. Αυτή είναι μεγαλύτερη από την απώλεια 5,2 δισ. δολαρίων που είχε το προηγούμενο έτος.

Η Wall Street έρχεται από μια διήμερη βουτιά που έχει επηρεάσει σημαντικά το κλίμα σε όλες τις αγορές του πλανήτη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας, αλλά και ορισμένα ισχυρά στοιχεία από το μέτωπο της μεταποίησης οδήγησαν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το πότε η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το επιτόκιο στο 10ετές να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές της αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι συνολικά για τις μετοχές, λέγοντας ότι θα υπάρξουν και οι περίοδοι διόρθωσης μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους.

«Η αφήγηση της πτώσης του πληθωρισμού και των επικείμενων μειώσεων των επιτοκίων της Fed που οδήγησαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στη χρηματιστηριακή αγορά κλονίζεται το δεύτερο τρίμηνο», παρατηρεί ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Wealth Management. «Αλλά η χρηματιστηριακή αγορά μας λέει ότι έχουν γίνει πολλά τους τελευταίους πέντε μήνες», πρόσθεσε, επομένως θα χρειαστεί χρόνος έως ότου επεξεργαστεί τις πληθωριστικές πιέσεις, τη Fed, τις τιμές του πετρελαίου και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο. Ήταν άλλη μια ένδειξη συνεχιζόμενης ισχύος στην οικονομία, με τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται μετά την ανακοίνωση.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 184.000, υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 155.000. Ο ρυθμός αύξησης ήταν ο υψηλότερος από τον Ιούλιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street