Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής η τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που μετέχουν στην Ομάδα της G7, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συγκάλεσε η ιταλική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ιταλικής προεδρία της G7, αναφέρεται ότι «στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης «οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, στην οποία καταδικάζεται απερίφραστα η επίθεση με drones και πυραύλους από το Ιράν και επαναλαμβάνεται η πλήρης υποστήριξη στη ασφάλειας του Ισραήλ».

Μέση Ανατολή: Η επόμενη ημέρα για τις αγορές

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι χώρες της ομάδας της G7 υπογράμμισαν την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και κάλεσαν τα εμπλεκόμενα μέρη να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που θα είχαν ως στόχο την αύξηση της έντασης σε όλη την ευρύτερη περιοχή».

Ζητείται ο τερματισμός του πολέμου στη Γάζα

«Για τον σκοπό αυτό – καταλήγει η ανακοίνωση – οι G7 απηύθυναν έκκληση να τεθεί τέρμα στην κρίση στην Γάζα, μέσω του τερματισμού των εχθροπραξιών και της απελευθέρωσης των ομήρων από την Χαμάς», ενώ «εγγυήθηκαν τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό».

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης της G7, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε δηλώσει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η κυβέρνησή μας καθιστά και πάλι σαφή την καταδίκη των επιθέσεων του Ιράν κατά του Ισραήλ», και είχε επισημάνει  ότι «εκφράζουμε έντονη ανησυχία για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα