Την υπογραφή απόφασης ανασύστασης του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς που καταστράφηκε από την πυρκαγιά του Αυγούστου που έπληξε τον Έβρο και την υλοποίηση και άλλων έργων στο νομό, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Όπως ανέφερε, με την απόφαση «Καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της Δράσης: Καταγραφή, χαρτογράφηση, αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας, στην πυρόπολη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, σε άλλες περιοχές της ΠΕ Έβρου και σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τα ακραία φυσικά φαινόμενα του 2023» που υπέγραψε στις 17 Απριλίου, το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Μελισσοκομίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Μελισσοκομία: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για το μελισσοκομικό πρόγραμμα 2024

Οι στόχοι

«Δίνεται το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση και τη χρηματοδότηση του μελισσοκομικού πάρκου στη Δαδιά του Έβρου καθώς και τη δημιουργία νέων Πάρκων σε άλλες περιοχές του Έβρου και της χώρας. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε άλλα δύο τουλάχιστον, ένα στο βόρειο και ένα στο νότιο τμήμα του νομού. Ως δυνητικοί δικαιούχοι υλοποίησης των έργων ορίζονται εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά -Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αποδεδειγμένη πρόσφατη εμπειρία και τεχνογνωσία στην πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων. Αμέσως μετά την καταστροφή του Μελισσοκομικού Πάρκου της Δαδιάς από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε τον Έβρο, δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα βρει τον τρόπο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αποκατασταθεί. Σήμερα, μετά από την κινητοποίηση όλων των αρμοδιοτήτων του υπουργείου μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υπέγραψα τη σχετική απόφαση, βάσει της οποίας θα προχωρήσουμε όχι μόνο στην αποκατάσταση του Πάρκου Δαδιά αλλά θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση και άλλων στον Έβρο. Η δήλωση ότι θα μετατρέψουμε τη μεγάλη καταστροφή σε ευκαιρία για τον Έβρο, δεν μένει στα λόγια αλλά γίνεται πράξη», ανέφερε ο κ. Κελέτσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO