Αποζημιώσεις ύψους 38,5 εκατ. ευρώ καταβάλλονται σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2024 από τον ΕΛΓΑ σε 6.412 δικαιούχους στις ΠΕ της Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών τις χώρας.

Η πληρωμή αφορά την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες, τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» στην Πελοπόννησο.

ΥπΑΑΤ: Έρχεται «πακέτο» αγροτικών πληρωμών – Οι δικαιούχοι

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβάλλεται στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκατ. ευρώ, λόγω του βαρύτατου πλήγματος, το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες, από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης,  «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της  προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρη στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από την δέσμευση της κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30η Ιουνίου 2024. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».

Στη Θεσσαλία

Την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2023 – εκτός των θεομηνιών – σε παραγωγούς της Θεσσαλίας.

Η εξόφληση των ζημιών ύψους 110 εκατ. ευρώ από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO