Ήπια ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, συνεχίζοντας το ανοδικό τους σερί, καθώς βρίσκουν «καύσιμα» από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των τροφίμων να κερδίζει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,39% στις 8.346 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,36% στις 18.495 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 8.115 μονάδες.

Οι μετοχές

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Anheuser Busch Inbev σημειώνει άνοδο 4% αφού η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος της μειώθηκε λιγότερο από τον αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο και υποστήριξε την καθοδήγησή της, καθώς η απόδοση τριών μηνών ήταν ενθαρρυντική.

Επίσης, ημετοχή της Siemens Energy καταγράφει άνοδο 10% αφού αύξησε τις προοπτικές έτους για τις πωλήσεις, τα λειτουργικά κέρδη και τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Η Siemens Energy ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της να αντικαταστήσει τον επικεφαλής του προβληματικού τμήματος ανεμογεννητριών της, επισημαίνοντας επίσης τις περικοπές θέσεων εργασίας και παραγωγικής ικανότητας.

Από την άλλη, η μετοχή της BMW υποχωρεί πάνω από 4% αφού ο γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε ότι αναμένει μια μικρή πτώση στα κέρδη προ φόρων φέτος λόγω του υψηλότερου κόστους έρευνας και ανάπτυξης, κατασκευής και προσωπικού. Επίσης, ανέφερε πτώση του περιθωρίου κέρδους του πρώτου τριμήνου στην αυτοκινητοβιομηχανία της.

Μακροοικονομία

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στον γερμανικό μεταποιητικό τομέα μειώθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, αλλά κινήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο. Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή στον κλάδο μειώθηκε κατά 3,3% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Η μείωση της παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της παραγωγής ενέργειας κατά 4,2%, ακολουθούμενη από τη μείωση της παραγωγής καταναλωτικών αγαθών κατά 1,4%. Ωστόσο, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές