Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές για τα επιτόκια ενώ παρακολουθούν στενά τις παρατηρήσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Federal Reserve.

Η απόδοση του 10ετούς  αυξήθηκε κατά περισσότερο από μία μονάδα βάσης στο 4,4733%. Η απόδοση του 2ετούς  σημείωσε άνοδο λίγο περισσότερο από μία μονάδα βάσης στο 4,8386%.

Αγορές: Πώς έχασαν 1,5 τρισ. δολάρια οι κερδισμένοι της πανδημίας

Οι επενδυτές εξετάζουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve και σταθμίζουν πότε και πόσο συχνά θα μπορούσαν να μειώνονται τα επιτόκια φέτος.

Οι αξιωματούχοι της Fed που μίλησαν αυτήν την εβδομάδα επανέλαβαν σε γενικές γραμμές το συναίσθημα που εκφράζεται στην καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που εκδόθηκε στο τέλος της τελευταίας συνεδρίασής της στις αρχές αυτού του μήνα.

Σήμερα ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε ότι αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει σαφέστερη η εικόνα του αποπληθωρισμού. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της Richmond Fed, Tom Barkin άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα περιμένει έως ότου αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη για την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2% προτού προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Ο Kashkari εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τα επιτόκια που ενδέχεται να αυξηθούν ξανά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι η Fed είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή της.

Περισσότερα σχόλια από στελέχη της Fed αναμένονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα οποία οι επενδυτές θα εξετάσουν για υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής. Καθώς η εβδομάδα συνεχίζεται, οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης ανακοινώσεις οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εβδομαδιαίων αρχικών αιτημάτων ανεργίας την Πέμπτη και των πληροφοριών για το καταναλωτικό κλίμα την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές