Αντίθετος με τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα είναι ο ιδρυτής της Tesla, Ίλον Μασκ, όπως ανέφερε μιλώντας στους επενδυτές τεχνολογίας στο Παρίσι. Εξήγησε ότι αποσκοπούν στην ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος με μέτρα που στρεβλώνουν την αγορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέβαλε νέους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας των αμερικανικών αυτοκινήτων. Oι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα είναι αυστηροί και φτάνουν μέχρι και το 100% στα ηλεκτρικά οχήματα.

ΗΠΑ VS Κίνας: Προς νέα μετωπική για το εμπόριο

Ο Μπάιντεν παρουσίασε  μια δέσμη απότομων δασμολογικών αυξήσεων σε ένα μεγάλο αριθμό κινεζικών εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών οχημάτων, τσιπ υπολογιστών και ιατρικών προϊόντων, διακινδυνεύοντας μια προεκλογική αντιπαράθεση με το Πεκίνο σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους που δίνουν χαμηλούς βαθμούς στην οικονομική του πολιτική έως τώρα.

«Ούτε η Tesla ούτε εγώ ζητήσαμε αυτούς τους δασμούς, στην πραγματικότητα εξεπλάγην όταν ανακοινώθηκαν. Πράγματα που εμποδίζουν την ελευθερία των συναλλαγών ή στρεβλώνουν την αγορά δεν είναι καλά» είπε ο Μασκ.

Εξήγησε ότι η Tesla ανταγωνίζεται «αρκετά καλά στην αγορά της Κίνας», προσθέτοντας ότι «είμαι υπέρ της μη επιβολής δασμών».

Ο μεγιστάνας της Tesla μίλησε μέσω σύνδεσης βίντεο στο ετήσιο συνέδριο “Viva Technology” στο Παρίσι, όπου κορυφαία στελέχη τεχνολογίας και πολιτικές προσωπικότητες .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή