Ο επικεφαλής της PwC στην Ινδία ασκεί πιέσεις για μια θέση στην παγκόσμια εκτελεστική επιτροπή της ομάδας των Big Four, μαζί με τον ομόλογό του στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι η ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησής της και η αυξανόμενη σημασία της ινδικής οικονομίας αξίζουν μια θέση στο κορυφαίο τραπέζι του δικτύου των 53 δισ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες των Financial Times, σχετικά με τους χειρισμούς του Sanjeev Krishan, προέδρου της PwC India, τους τελευταίους μήνες, καθώς ζήτησε από ανώτερα στελέχη να προστεθεί στην ομάδα ηγεσίας του δικτύου.

Big Four: Πόσα βγάζουν οι σύμβουλοι και οι λογιστές τους

Η κίνηση έχει προκαλέσει αναταραχές στον λογιστικό και συμβουλευτικό κολοσσό, με ένα ανώτερο στέλεχος που γνωρίζει τις συζητήσεις να λέει ότι ενώ το θέμα δεν έχει φτάσει ακόμη σε επίπεδο «εντάσεων», θεωρείται από ορισμένους εντός του δικτύου ως «πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες των FT, ο Krishan «πίεζε πολύ» για μια θέση, ενώ είναι «πολύ απίθανο» να δοθεί στην ινδική επιχείρηση μια θέση στην επιτροπή.

Όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες των τεσσάρων μεγάλων — Deloitte, EY και KPMG — η PwC λειτουργεί εντός ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασιών που συνδέονται μέσω μιας παγκόσμιας οντότητας. Η ηγετική ομάδα δικτύου της εταιρείας θέτει τη συνολική στρατηγική και τα πρότυπα για το δίκτυο 151 χωρών της.

Η ηγετική ομάδα του δικτύου αποτελείται επί του παρόντος από την παγκόσμια έδρα της εταιρείας, τους ηγέτες των επιχειρήσεων της στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ασία-Ειρηνικό/Κίνα, καθώς και το επικεφαλής της στην Ευρώπη, το οποίο κατέχει μια θέση που μπορεί να εναλλάσσεται κατόπιν εντολής του παγκόσμιου συμβουλίου της PwC .

«Το μέγεθος και η σύνθεση της ηγετικής ομάδας δικτύου της PwC καθορίζεται από τους κανονισμούς που διέπουν το δίκτυο και από το συμβούλιο παγκόσμιας διακυβέρνησης της PwC», δήλωσε εκπρόσωπος της PwC International. “Δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για προσθήκη επιπλέον μελών στην ηγετική ομάδα του δικτύου.”

Η ινδική εταιρεία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη από τις 21 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της PwC στο δίκτυο πέρυσι, με τα έσοδα να αυξάνονται σχεδόν κατά το ένα τέταρτο. Αυτή η απόδοση στήριξε τη συνολική αύξηση των εσόδων της PwC στην Ασία-Ειρηνικό, η οποία ήταν κατά 7% πιο αργή από τις άλλες μεγάλες περιοχές. Η ινδική εταιρεία αναμένει να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις για πρώτη φορά αυτό το οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Στο μικροσκόπιο τα κέρδη τους λόγω επιτοκίων
Διεθνή |

Ετοιμάζονται για νέο γύρο κερδών οι ευρωπαϊκές τράπεζες; O ρόλος των επιτοκίων

Οι αναλυτές της JP Morgan δήλωσαν ότι η ευαισθησία των ευρωπαϊκών τραπεζών στα επιτόκια παραμένει χαμηλή, μαζί με το ποσοστό των πελατών που μεταφέρουν μετρητά σε λογαριασμούς με υψηλότερες αποδόσεις

Καμάλα Χάρις: Το επιχειρηματικό της όραμα και οι σχέσεις με τις Big Tech και το Κλίμα
Διεθνή |

Η... business friendly Καμάλα Χάρις: Οι σχέσεις με τις Big Tech και οι πράσινες πολιτικές

Η Καμάλα Χάρις έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής για τις επιχειρηματικές απόψεις - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξέλεξαν ποτέ γυναίκα πρόεδρο και η Χάρις πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της ως αντιπρόεδρος