Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να προβεί σε νέο γύρο περικοπών έως και 1.600 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης που διαθέτει στη Βαλένθια της Ισπανίας, μόλις έναν χρόνο μετά τις περσινές περικοπές που αφορούσαν άλλους 1.100 εργαζόμενους.

Ίλον Μασκ: Κινδυνεύει να κάνει το ίδιο λάθος με τον Χένρι Φορντ;

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 4.700 εργαζομένους στο εργοστάσιο, απάντησε στα συνδικάτα ότι σχεδιάζει να καταργήσει οριστικά 600 θέσεις εργασίας, ενώ είναι ανοιχτή να διαπραγματευτεί την πιθανή επαναπρόσληψη των υπόλοιπων 1.000 εργαζομένων αργότερα, καθώς σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή στο εργοστάσιο από το 2027, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία.

H εξέλιξη των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Βαλένθια

«Γύρω από μια προσωρινή λύση θα μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση που θα αφορά 1.000 θέσεις εργασίας, μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου οχήματος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ford.

Υβριδικό επιβατικό

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου υβριδικού επιβατικού αυτοκινήτου στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Almussafes, στην περιοχή της Βαλένθια, από το 2027, για την ευρωπαϊκή αγορά και για άλλες χώρες.

Η εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή 300.000 νέων οχημάτων ετησίως, όπως είχε ανακοινώσει εκείνη την περίοδο το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας.

Η Ford συναρμολογεί τώρα μόνο το συμπαγές σπορ χρηστικό της όχημα Kuga στο εργοστάσιο μετά την κατάργηση άλλων μοντέλων τα τελευταία χρόνια.

Αυτό είναι το δεύτερο σχέδιο περικοπών θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε από τη Ford μέσα σε δύο χρόνια αφότου η εταιρεία παρουσίασε έναν προηγούμενο γύρο περικοπών στο εργοστάσιο το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή