array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(7) "Economy"
    [1]=>
    string(25) "Power and Energy Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Ντομπρόβσκις: Η ΕΕ έχει σε μεγάλο βαθμό κλείσει το ενεργειακό της κενό με τη Ρωσία

O Ντομπρόβσκις kατονόμασε τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τους κύριους προμηθευτές ενέργειας της EE

Ντομπρόβσκις: Η ΕΕ έχει σε μεγάλο βαθμό κλείσει το ενεργειακό της κενό με τη Ρωσία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Η μετάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό έχει «σε γενικές γραμμές ολοκληρωθεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατονόμασε τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τους κύριους προμηθευτές της EE.

«Πρώτα απ ‘όλα, έπρεπε να επενδύσουμε στη διαφοροποίηση του εφοδιασμού μας με φυσικό αέριο και αυτό μας βοηθά», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. «Πρέπει όμως επίσης να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να βελτιώνουμε την ενεργειακή απόδοση».

Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ αυξήθηκε από 39% το 2022 σε 47% το 2025. Αυτό μείωσε τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Marieke Blom, μιλώντας στο Bloomberg, εκτίμησε τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε περίπου 15%. Είπε ότι αυτό έκανε τους καταναλωτές και τη βιομηχανία λιγότερο ευάλωτους.

Τον Ιανουάριο του 2026, η ΕΕ συμφώνησε σε ένα σχέδιο για την πλήρη απαγόρευση των προμηθειών ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2027 και του φυσικού αερίου μέσω αγωγών από τις 30 Σεπτεμβρίου 2027.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τα μέλη της ΕΕ θα μπορούν να παρατείνουν την περίοδο χρήσης ρωσικού φυσικού αερίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2027.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν θα επαναλάβει τις αγορές φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέχρι να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies