Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι τιμές του bitcoin και του ether, με το πρώτο να διευρύνει στο 130% τα κέρδη του από την αρχή της χρονιάς και το δεύτερο στο εντυπωσιακό 550%. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον σε 3,1 τρισ. δολ.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin έφτασε στα 68.086 δολ., ενώ εκείνη του ether αναρριχήθηκε στα 4.813 δολάρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η άνοδος αυτή αποδίδεται στις ανησυχίες των επενδυτών για τον αυξανόμενο πληθωρισμό, εναλλακτικά της προστασίας που παρέχει ο χρυσός, και καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν.

Διαβάστε επίσης: Άλμα σε νέα ιστορικά υψηλά για Bitcoin και Ether

Προειδοποιήσεις από τη Σιγκαπούρη

Πάντως παρά το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στα κρυπτονομίσματα, η κεντρική τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή της Σιγκαπούρης προειδοποίησαν σήμερα για τις «απότομες κερδοσκοπικές διακυμάνσεις» και τους πιθανούς κινδύνους για τους ιδιώτες επενδυτές που τοποθετούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης, Ravi Menon, ο οποίος μίλησε στο Singapore Fintech Festival, η Κεντρική Τράπεζα «είναι επιφυλακτική με τα κρυπτονομίσματα ή τα tokens ως επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο για τους ιδιώτες επενδυτές». «Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν στηρίζονται σε καμία οικονομική βάση και υπόκεινται σε έντονες κερδοσκοπικές διακυμάνσεις», είπε ο Menon. “Οι επενδυτές σε αυτά τα tokens κινδυνεύουν να υποστούν σημαντικές απώλειες.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto