«Ανώμαλα» προσγειώνουν τη Wall Street τα αποτελέσματα των Apple και Alphabet, καθώς απογοήτευσαν την αγορά, με τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας να προσθέτουν επίσης πιέσεις στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,42% στις 33.912 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,08% στις 4.139 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,69% στις 11.995 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διορθώνουν οι αγορές

Tα μηνύματα από την αγορά εργασίας

Οι δυσχέρειες των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών επιβαρύνουν την αγορά. Η Apple και η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, έχασαν αμφότερες τις εκτιμήσεις για το δ’ 3μηνο του 2022. Η μετοχή της Alphabet υποχωρεί περισσότερο από 3%, ενώ οι μετοχές της Apple χάνουν περισσότερο από 1%. Η μετοχή της Amazon υποχωρεί επίσης περίπου 4%.

Την ίδια ώρα, η Wall Street βλέπει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά τις αυξήσεις επιτοκίων, με τον ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969, ήτοι στο 3,4%. Επίσης, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 517.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, από 223.000 τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 187.000 τον περασμένο μήνα.

«Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι αγορές υποτιμούν πόσο περιθώριο μπορεί να έχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων», σχολίασε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK.  «Εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση ότι η αγορά είναι εξαιρετικά εφησυχασμένη σχετικά με το πόσο γρήγορα θα μπορούσαμε να δούμε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να κάνει στροφή όσον αφορά τα επιτόκια».

«Οι αγορές κινδύνου ενισχύονται από τα χαμηλότερα επιτόκια πολιτικής και τις προσδοκίες ότι η Fed θα επιτύχει μια ήπια προσγείωση», έγραψε σε σημείωμά του ο Alex Rohner, στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος στην Bank J Safra Sarasin. «Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Στην πραγματικότητα, οι σημαντικοί κύκλοι σύσφιγξης, όπως ο τρέχων, έχουν ιστορικά οδηγήσει σε απότομη αύξηση της ανεργίας και σε ύφεση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street