Τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στις τράπεζες κάθε χρόνο ή όποτε αυτό κρίνεται ως αναγκαίο, online και χωρίς κόπο, παρά μόνο με τη συγκατάθεσή τους στο gov.gr, έχουν πλέον όλα τα φυσικά πρόσωπα.
Πρόκειται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ψηφιοποίησης της πλειονότητας των τραπεζικών υπηρεσιών και την ταχεία και χωρίς κόπο εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων, που επιτυγχάνεται με τη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η περαιτέρω αποσυμφόρηση των τραπεζικών καταστημάτων, επιτρέποντας όχι μόνο τη συρρίκνωση του δικτύου για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και την απελευθέρωση προσωπικού που θα μπορεί να ασχολείται κατά βάση με συμβουλευτική σε θέματα επενδύσεων, ασφάλισης και δανειοδότησης των ενδιαφερομένων.

Πώς δουλεύει η νέα υπηρεσία

Η νέα υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και καθιστά δυνατή την αυτόματη αποστολή των δεδομένων σας (ταυτότητα, διεύθυνση κατοικίας, επάγγελμα, εκκαθαριστικό κα) στα πιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεστε, ονομάζεται «Συστηθείτε (Know Your Customer – eGov -KYC)».
Έτσι, αντί να συγκεντρώνετε τα δικαιολογητικά και να τα προσκομίζετε σε κατάστημα ή να τα ανεβάζετε μέσω του λογαριασμού σας στο e-banking, από εδώ και πέρα αρκεί μόνο η ηλεκτρονική σας συγκατάθεσή για διαβίβασή τους από το gov.
Η επικαιροποίηση με αυτόν τον τρόπο γίνεται επιλέγοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία στη σχετική σελίδα του e-banking, που αφορά την ενημέρωση των στοιχείων σας.
Στη συνέχεια επιλέγετε «Επικαιροποίηση Στοιχείων με KYC-Gov» και αυτόματα μεταφέρεστε στην υπηρεσία, στην οποία συνδέεστε με τους κωδικούς taxis.
Εκεί δίνετε ρητή συγκατάθεση για να διαβιβαστούν τα απαραίτητα δεδομένα στην τράπεζα, χωρίς καμία άλλη εμπλοκή σας στην όλη διαδικασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβάσετε εσείς αντίγραφα των απαιτούμενων εγγράφων μέσω e-banking.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους