Το ενδεχόμενο κατανομής περισσότερων μετρητών σε μετοχές εξετάζουν οι επενδυτές παρά το γεγονός ότι διατηρούν αυξημένα επίπεδα ταμειακών διαθεσίμων στα χαρτοφυλάκιά τουςμ όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έρευνα Επενδυτικού Κλίματος της UBS.

Επίσης το 41% των επενδυτών εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της έκθεσής του στις μετοχές τους επόμενους έξι μήνες, σε σύγκριση με ποσοστό 12% το οποίο προτίθεται να περιορίσει την έκθεση και με το 47% που επιθυμεί να διατηρήσει τα χαρτοφυλάκιά του στα ίδια επίπεδα.

Από την έρευνα της UBS προκύπτει ότι σε σχέχη με το ποια κατηγορία θεωρείται πιο ελκυστική για επενδύσεις, η πλειοψηφία των επενδυτών και πιο συγκεκριμένα το 70% εξ αυτών, εστιάζει την προσοχή του στον τεχνολογικό μετασχηματισμό ως την κορυφαία κατηγορία επενδύσεων για τους επόμενους έξι μήνες.

Ειδικότερα, το 64% πιστεύει ότι οι μετοχές είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων κατά την περίοδο ανάκαμψης και το 63% εκφράζει την άποψη ότι οι βιώσιμες επενδύσεις αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία.

Ανησυχία για μείωση αποδόσεων

Πάντως οι μισοί επενδυτές ανησυχούν επίσης πολύ, ενώ το 26% ανησυχεί σε κάποιο βαθμό ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα υποστούν μείωση της απόδοσης σε περίπτωση που ο πληθωρισμός αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό. Το 41% αναφέρει ότι, σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να αυξήσει τις τοποθετήσεις του σε μετοχές και το 31% αναφέρει ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις θέσεις τους σε ακίνητα.

Επτά στους δέκα αιισόδοξοι

Συνολικά, το 69% των επενδυτών είναι αισιόδοξο σχετικά με την οικονομία της περιοχής του για τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 60% των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις μήνες. Το 70% είναι αισιόδοξο για την προοπτική της χρηματιστηριακής αγοράς το επόμενο εξάμηνο, σε σύγκριση με ποσοστό 61% της προηγούμενης έρευνας.

Το 80% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων είναι αισιόδοξο σχετικά με την επιχείρησή του σε ορίζοντα 12 μηνών, συγκρινόμενο με το 72% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων πριν από τρεις μήνες. Το 37% σχεδιάζει περισσότερες προσλήψεις, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το 13% που ετοιμάζεται για μείωση προσωπικού και είναι τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο.

Επενδυτές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανά τον κόσμο θεωρούν την κυβέρνηση Biden ως θετική εξέλιξη για τις παγκόσμιες προοπτικές των επόμενων τεσσάρων ετών. Το 64% θεωρεί ότι η εν λόγω κυβέρνηση έχει θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, το 60% αισθάνεται ότι θα στηρίζει τις παγκόσμιες αγορές και το 57% πιστεύει ότι έχει ευεργετική επίδραση στην προσωπική οικονομική του κατάσταση. Το 54% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων θεωρεί ότι η εν λόγω κυβέρνηση συνιστά τονωτική ένεση για τις εταιρείες του.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Delphi Forum – Κλάους Ρέγκλινγκ: Η μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης ενισχύει το ευρώ
Αγορές |

Delphi Forum - Κλάους Ρέγκλινγκ: Η μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης ενισχύει το ευρώ

Οι πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης οδηγούν στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του Delphi Forum. Ένα διεθνές οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται σε αρκετά νομίσματα σχεδόν ίδιας σημασίας θα είναι πιο αποδοτικό για την παγκόσμια οικονομία […]

Wall Street: Τα futures «δείχνουν» νέα πτώση
Αγορές |

Συντηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Οι χθεσινές απώλειες στους χρηματιστηριακούς δείκτες αναμένεται να διευρυνθούν σήμερα, ενώ την ίδια ώρα το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται σταθερά ανοδικά

Ο πληθωρισμός μοχλός ισχυροποίησης του δολαρίου
Kρυπτονομίσματα |

Ο πληθωρισμός μοχλός ισχυροποίησης του δολαρίου

Η μέτρηση των πληθωριστικών πιέσεων στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδήγησε σε άνοδο των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ, ενώ το δολάριο διατήρησε τα κέρδη του στις αρχικές ευρωπαϊκές συναλλαγές.