Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 14 Ιουλίου στις 17.00. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ημερομηνία κατάθεσης του ενδιαφέροντος ήταν η 11 Μαΐου 2021.

Από το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζεται δε, ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 6.4 της Πρόσκλησης, μέχρι την 1η Ιουλίου 2021 και έως τις 17:00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση στην προθεσμία δόθηκε κατόπιν αιτημάτων επενδυτών. Το επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης της Μαρίνα Καλαμαριάς συγκεντρώνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το έντονο ενδιαφέρον επενδυτών οι οποίοι μέχρις στιγμής ξεπερνούν τους πέντε.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον διαγωνισμό για την Μαρίνα Καλαμαριάς το ΤΑΙΠΕΔ «τρέχει» την αξιοποίηση και άλλων μαρίνων όπως της Πύλου όπου έχει αναρτηθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη συμβούλου ενώ ωριμάζει το έργο αξιοποίησης της Μαρίνας Αργοστολίου και δυο μαρίνων ακόμη στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα της MegaYacht στο λιμάνι της Κέρκυρας και της Μαρίνας Λευκίμμης.

Αναφορικά με την Μαρίνα Καλαμαριάς (Αρετσού) η αξιοποίηση της οποίας προκαλεί και αντιδράσεις τοπικών φορέων, σημειώνεται ότι βρίσκεται στο νότιο μέτωπο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Καλαμαριάς στην περιοχή «Μικρό Έμβολο» και σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα η μαρίνα διαθέτει 242 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30m μήκος. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι 77.825m2.

Η ΣΜΠΕ που έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στη μαρίνα 14.900m2 η οποία περιλαμβάνει χρήσεις σχετικές με τη διοίκηση και τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super market, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ.), χρήσεις τουρισμού και αναψυχής (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο κλπ.), καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης κατοικιών προς μίσθωση.

Επίσης, προβλέπεται χώρος χερσαίας απόθεσης σκαφών με προβλέψεις για την αναγκαία κτιριακή υποδομή. Η μαρίνα θα περιλαμβάνει ακόμη διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους, χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Τέλος, σε κεντρικό σημείο της μαρίνας προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου πρασίνου – αναψυχής επιφάνειας τουλάχιστον 9.000 m2 .

Θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σύγχρονη μαρίνα στη Βόρειο Ελλάδα, μια περιοχή που δεν έχει άλλες μεγάλες μαρίνες σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε γειτονικές χώρες.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Kantor Management Consultants S.A., Νομικός η LEX Partners -Δικηγορικό γραφείο Π. Σφηκάκης & Συνεργάτες λαο Τεχνικός: Marnet A.E., Τεχνικό Γραφείο Θ. Παπαγιάννης & Συνεργάτες, Τεχνικό Γραφείο Δ. Σαμαράς & Συνεργάτες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα