Πριν από το τέλος Μαΐου αναμένεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο η έγκριση της σύμβασης για το καζίνο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Για να μπει το project στην τελική του ευθεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου ζήτησε πρόσφατα να πληροφορηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, για ποιο λόγο μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά projects έχουν κολλήσει. Μεταξύ άλλων και η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένα ανάλογο ερώτημα είχε υποβληθεί και για την περίπτωση της Fraport, η οποία, πάντως, ξεμπλόκαρε.

—————————————–

Για το ξεπέρασμα των εμποδίων και όποιων άλλων εκκρεμοτήτων (Ελεγκτικό Συνέδριο, ΣτΕ) ο επικεφαλής της Lamda Development μιλώντας στο Delphi Forum προσδιόρισε με κάθε δυνατή χρονική ακρίβεια έναν «οδικό χάρτη» για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Έχουν περάσει επτά χρόνια από τον διαγωνισμό, πιστεύουμε ότι σε λιγότερο από επτά εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να υπογράψουμε την τελική σύμβαση. Η σκυτάλη τώρα έχει περάσει στο υπουργείο Οικονομικών και μας έχουν πει ότι στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες».

Ο Οδυσσέας Αθανασίου πρόσθεσε: «Mε το που θα υπογραφεί η σύμβαση το και θα ανακοινωθεί εκτιμάμε ότι θα αρχίσει ένας χείμαρρος επενδύσεων».

—————————————-

Οι μεταβιβάσεις μετοχών μεταξύ συνεταίρων (Almarai Company και Olayan Financing Company) όπως συνέβη στην Modern Food Industry προσδιορίζονται ως τα προεόρτια, ή, αν προτιμάτε τον όρο, τελικές λεπτομέρειες για την πολυθρύλητη πώληση της Chipita. H Modern Food Industry (MFI) δημιουργήθηκε το 2007 στη Σαουδική Αραβία ως κοινοπραξία της Chipita, της Almarai και του Ομίλου Olayan.

Η Almarai που είναι η μεγαλύτερη καθετοποιημένη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων στην περιοχή, με πωλήσεις 13.9 δις SAR και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, με χρηματιστηριακή αξία 56.5 δις SAR (στοιχεία 2017), αγόρασε το 15 % των μετοχών που κατείχε η εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Olayan. Το συνολικό ποσοστό ελέγχου της Almarai και των θυγατρικών της έφτασε στο 75 % των μετοχών της MFI.

H Almarai προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων η οποία περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι, τυριά, χυμούς, πουλερικά και αρτοσκευάσματα.

Η MFI έχει έδρα στο Ριάντ και εργοστάσια στη Jeddah, στο Al Kharj και στο Hail. Το 2009 εισήγαγε το κρουασάν 7DAYS στη Σαουδική Αραβία, και σύντομα εδραιώθηκε ως ηγέτης της συγκεκριμένης αγοράς. Αργότερα, ακολούθησε επίσης η είσοδός της στην αγορά των κέικ, με τα 7DAYS Swiss Rolls και τα 7DAYS Cake Bars, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε στην αγορά και τα 7Days Bake Rolls. Η Modern Food Industries (MFI) δραστηριοποιείται επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.

—————————————

Για να μην «περπατάμε» στα σκοτεινά,  τα «ιερά» ακίνητα που προσφέρονται προς αξιοποίηση ή αγορά στη περιοχή της Βουλιαγμένης είναι τα εξής:

  1. Το υπ’ αριθμ. 8 οικόπεδο, εμβαδού 1.350 τ.μ. επί της οδού Παναγούλη 4, εντός του Ο.Τ. 28 Βουλιαγμένης Αττικής. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με συντελεστή δόμησης 0,4 και εντός του οικοπέδου χτίζονται 540 τ.μ.
  2. Τα υπ’ αριθμ. 2, 3 οικόπεδα, εμβαδού 2.500 τ.μ. επί των οδών Παναγούλη χαι Ηρακλέους, εντός του Ο.Τ. 28 Βουλιαγμένης Αττικής. Τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα με συντελεστή δόμησης 0,4 και εντός των οικοπέδων χτίζονται 1.000 τ.μ.
  3. Το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο, εμβαδού 950 τ.μ. επί της οδού Αργοναυτών, εντός τού Ο.Τ. 81 στην Βουλιαγμένη Αττικής. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με συντελεστή δόμησης 0,4 και εντός του οικοπέδου χτίζονται 380 τ.μ.
  4. Τα υπ’ αριθμ. 10, 11 οικόπεδα, εμβαδού 1.250 τ.μ. επί της Λεωφόρου Αθηνάς, εντός του Ο.Τ. 128 στην Βουλιαγμένη Αττικής. Τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα με συντελεστή δόμησης 0,2 και εντός των οικοπέδων χτίζονται 250 τ.μ.
  5. Δύο οικόπεδα, εμβαδού 2.980,72 τ.μ. ,εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως (ΚΑΕΚ: 050341202001, 050341202004) με πρόσωπο επί της οδού Αιόλου (με δομήσιμη επιφάνεια 2.763 τ.μ.), εντός του Ο.Τ. 38 Βουλιαγμένης Αττικής. Τα οιχόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα με συντελεστή δόμησης 0,4 και χτίζονται 1.100 τ.μ Τ.μ.

6.Τμήμα Ο.Τ. 13Β, εμβαδού 4.600,00 τ.μ. επί των οδών Αχιλλέως & Λυκούργου. Ο συντελεστής δόμησης της γύρω περιοχής είναι 0,4.

Τα 6 αυτά ακίνητα είναι τα λεγόμενα «τακτοποιημένα» γιατί στη περιοχή της Βουλιαγμένης υπάρχουν και τα… άλλα. Τα λεγόμενα «πολεοδομικώς ατακτοποίητα». Πρόκειται για 17 τον αριθμό εκτάσεις στη Βουλιαγμένη, η μικρότερη κάτω από τα 1.000 τ.μ και η μεγαλύτερη λίγο κάτω από τα 45.000 τ.μ.

Στο σύνολο τους, πρόκειται για εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων τ.μ. που αναζητούν επενδυτές για αξιοποίηση, κάτι που φαίνεται να βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο 3Β  (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Γρηγόρη Κωνσταντέλο που έχει κινηθεί εναντίον των επιλογών που έχει κάνει η ΕΚΥΟ, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, βραχίονας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνέχεια στη δημόσια αντιδικία των δύο πλευρών θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

———————————–

Εργασίες ανακαίνισης γίνονται το τελευταίο διάστημα στα «κεντρικά» του ΚΚΕ στον Περισσό. Η αλήθεια είναι πως το κτίριο είχε (σχεδόν) εγκαταλειφθεί και κρίθηκαν αναγκαίες ενόψει του 21ου Συνεδρίου του κόμματος τον ερχόμενο Ιούνιο.

———————————-

Σε ποια ποσοστά μετριέται η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν «απέναντι»; Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, έσπασαν προς τα κάτω και το όριο του 30%. Διαμορφώνεται στο 27,4%. Μαζί με το ποσοστό του εθνικιστή εταίρου Μπαχτσελί, η κυβερνητική αποδοχή διαμορφώνεται πλέον στο ισχνό 35%.

Μόνο που για να παραμείνει πρόεδρος ο Ερντογάν χρειάζεται στις επόμενες εκλογές το 51% των ψήφων.

———————————-

Μια εμβόλιμη Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την επόμενη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Θα είναι έκτακτη και διμερής: ΕΕ – ΗΠΑ. Άρα θα συμμετέχουν μόνο οι Eυρωπαίοι ηγέτες και ο Aμερικανός πρόεδρος. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα συμμετέχει ο Tούρκος πρόεδρος, που μάλλον θα τα έχει πει με τον Aμερικανό ομόλογο του την προηγούμενη μέρα. Αντιθέτως, θα συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη, που επιδιώκει η Αθήνα.

Στο παρασκήνιο γίνονται προσπάθειες, από διάφορες πλευρές, να κανονιστεί και μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Προς το παρόν, όμως, ούτε αυτή έχει κλειδώσει. Στο παρασκήνιο επίσης γίνεται γνωστό, μέσα από αρμόδια κανάλια, ότι ο Τσαβούσογλου ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αθήνα, στον επόμενο κύκλο των διερευνητικών. Για να πάρει ρεβάνς. Ενδεχομένως και πιο νωρίς, μέσα στον Μάιο.

———————————–

Στο 45% σε πανελλαδική κάλυψη έχει φτάσει ήδη το 5G της Cosmote έναντι ετήσιου στόχου 50 %. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο στόχος στο τέλος του 2021 όχι μόνο θα έχει υπερκαλυφθεί αλλά θα επιτρέψει να αναθεωρηθούν οι στόχοι προς τα πάνω την επόμενη χρονιά.

———————————-

Ένα μεγάλο μέρος από την νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση και το Εθνικό Σύστημα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων που θα χειριστεί ο ΟΑΕΔ θα περάσει μέσα από τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ. Το ποσό που θα διατεθεί για το σύνολο των δράσεων της νέας στρατηγικής επιλογής από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεπερνά το 1 δις ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και στο νέο ΕΣΠΑ.

Το νέο σύστημα θα δουλέψει είτε με τη χορήγηση vouchers σε επωφελούμενους, είτε σε χρηματοδότηση των προγραμμάτων των πανεπιστημιακών ΚΕΔΙΒΙΜ. Μια επιτροπή από 7 αντιπρυτάνεις δουλεύει με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για τα τεχνικά του νέου συστήματος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories
Η έκπληξη από τις κατοικίες της Lamda στο Ελληνικό, το σχέδιο της BEAT για την ηλεκτροκίνηση, οι επισκέψεις των επενδυτών στα Λιμάνια και το άδηλο μέλλον της ΕΑΒ
Inside Stories |

Η έκπληξη από τις κατοικίες της Lamda στο Ελληνικό, το σχέδιο της BEAT για την ηλεκτροκίνηση, οι επισκέψεις των επενδυτών στα Λιμάνια και το άδηλο μέλλον της ΕΑΒ

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να γίνει το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στη μεταβίβαση του 100% των μετόχων της  εταιρείας Ελληνικό ΑΕ.

Oι 8 για το mega-ΣΔΙΤ του UFBB, η υπέρβαση με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο γεννήτορας εταιρειών spin off και οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου
Inside Stories |

Oι 8 για το mega-ΣΔΙΤ του UFBB, η υπέρβαση με το Ταμείο Ανάκαμψης, ο γεννήτορας εταιρειών spin off και οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου

Οκτώ από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας θα συμμετέχουν ενεργά σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες ενδείξεις στη διεκδίκηση ενός από τα μεγαλύτερα τηλεπικοινωνιακά έργα ΣΔΙΤ στην Ευρώπη. 

Ο «φθινοπωρινός» Μπλίνκεν και ο αμετακίνητος Πάιατ, τα σχεδόν άγνωστα αρτικόλεξα ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και το εργαλείο των ΣΔΙΤ  για το Ταμείο Ανάκαμψης
Inside Stories |

Ο «φθινοπωρινός» Μπλίνκεν και ο αμετακίνητος Πάιατ, τα σχεδόν άγνωστα αρτικόλεξα ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και το εργαλείο των ΣΔΙΤ  για το Ταμείο Ανάκαμψης

Μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Το «φράγμα», οι Κασσάνδρες και η θεωρία του ελατηρίου αλλά και η «Επιθεώρηση Εργασίας» συν την ψηφιακή κάρτα!
Inside Stories |

Το «φράγμα», οι Κασσάνδρες και η θεωρία του ελατηρίου αλλά και η «Επιθεώρηση Εργασίας» συν την ψηφιακή κάρτα!

Στις μέρες μας οι ειδήσεις έρχονται από τα social media – από αναρτήσεις στο facbook ή το Linkedin. Και μάλιστα, από πρώτο χέρι. Τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Η Τεχεράνη 2 στην Αθήνα, τα ραντεβού χωρίς call center και τα νέα πρόσωπα στον Όμιλο Ιντεάλ
Inside Stories |

Η Τεχεράνη 2 στην Αθήνα, τα ραντεβού χωρίς call center και τα νέα πρόσωπα στον Όμιλο Ιντεάλ

Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν επί ελληνικού εδάφους τα γυρίσματα της 2ης σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς - spy thriller, για τους μυημένους- Tehran που θα είναι και πάλι διαθέσιμη στη πλατφόρμα της Apple TV+.  

Ο Αντόνιο Μπαντέρας και το Δέλτα του Αξιού, ο ανταποκριτής της Die Welt, ο Κώστας Σκρέκας και τα λεφτά από την ΕΤΕπ
Inside Stories |

Ο Αντόνιο Μπαντέρας και το Δέλτα του Αξιού, ο ανταποκριτής της Die Welt, ο Κώστας Σκρέκας και τα λεφτά από την ΕΤΕπ

Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί πριν 10 ή 12 χρόνια ότι η Ελλάδα θα ήταν παράδειγμα προς μίμηση και η Γερμανία, το ακριβώς αντίθετο; Μην το ψάχνετε, ουδείς! Ούτε στα πιο ευφάνταστα όνειρά του.

Τα καλά νέα από το Ελληνικό, ο νέος ρόλος και τα νέα πρόσωπα του ΤΑΙΠΕΔ, τα βραβεία των startups και ο περίπατος στην Αρχαία Αγορά
Inside Stories |

Τα καλά νέα από το Ελληνικό, ο νέος ρόλος και τα νέα πρόσωπα του ΤΑΙΠΕΔ, τα βραβεία των startups και ο περίπατος στην Αρχαία Αγορά

Τι άλλο θέλετε; Μέχρι και σημαιούλες των πρώτων πέντε χωρών που τα εθνικά σχέδια τους για την ανάκαμψη και ανθεκτικότητα περνούν την αξιολόγηση καθώς ανταποκρίνονται σε όλα τα ζητούμενα έβαλε στο σχετικό tweet της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ονομαστικές ψηφοφορίες για το Εργασιακό, το φλερτ της Nova για τη Wind και τα σενάρια για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν
Inside Stories |

Ονομαστικές ψηφοφορίες για το Εργασιακό, το φλερτ της Nova για τη Wind και τα σενάρια για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Μπάιντεν

Το Εργασιακό ψηφίζεται σήμερα. Πρόκειται, όπως επιμένουν να τονίζουν κυβερνητικές πηγές, για μια μεγάλη μεταρρυθμιστική κίνηση, για ένα πλαίσιο που ισχύει από τη δεκαετία του ’80.

Η μεγάλη ευκαιρία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο… οικισμός Σαουίρις στη Μύκονο και ο ανασχηματισμός που.. δεν προαναγγέλλεται
Inside Stories |

Η μεγάλη ευκαιρία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο… οικισμός Σαουίρις στη Μύκονο και ο ανασχηματισμός που.. δεν προαναγγέλλεται

Μια μεγάλη ευκαιρία αποτελεί για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η δυνατότητα που της δίνεται για να προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού ελέγχου της στην κοινοπραξία με την Mohegan Gaming & Entertainment (MGE) – κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένου συγκροτήματος καζίνο στο Ελληνικό.