Το νησί της Κέρκυρας καλωσόρισε το πρώτο του κρουαζιερόπλοιο της νέας σεζόν την Τρίτη, μετέδωσε το Reuters, επισημαίνοντας πως στο νησί ελπίζουν ότι οι πολυαναμενόμενοι τουρίστες θα βοηθήσουν στη διάσωση των επιχειρήσεων από τις ζημίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020 λόγω του κορωνοϊού.

Οι λιμενικές αρχές της Κέρκυρας δήλωσαν ότι περίπου 600 τουρίστες από χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, επιβιβάστηκαν στο Costa Luminosa, το οποίο διαχειρίζεται η Costa Cruises της Ιταλίας και ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται στο λιμάνι.

Μερικοί από τους επιβάτες εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους που μπορούσαν να ταξιδέψουν ξανά.

«Είναι ελευθερία, απολαμβάνοντας τη ζωή, πραγματικά αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Δεν είσαι πλέον στη φυλακή, είσαι ελεύθερος και αυτό είναι πραγματικά καλό», δήλωσε ο Γάλλος τουρίστας Robert Maran από τη Λυών.

Η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της το Σάββατο σε τουρίστες από την ΕΕ και άλλες βασικές αγορές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Βρετανία, καταργώντας την ανάγκη καραντίνας των ανθρώπων που ταξιδεύουν από τις χώρες αυτές, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή ελεγχθεί αρνητικά για COVID-19, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για το πρώτο πλοίο της Costa που θα ξαναρχίσει κρουαζιέρες στην Ελλάδα και το δεύτερο που συνολικά, ενώ είναι ένα από τα τέσσερα που έχει προγραμματιστεί να ξαναρχίσει κρουαζιέρες αυτό το καλοκαίρι στη Μεσόγειο. Ξεκίνησε την κρουαζιέρα από το λιμάνι της Τεργέστης στις 16 Μαΐου και εκτός από την Κέρκυρα, θα σταματήσει επίσης στην Αθήνα, τη Μύκονο, το Κατάκολο κοντά στην Αρχαία Ολυμπία στην Ελλάδα, ενώ θα φτάσει και στο Μπάρι στην Ιταλία. Θα λειτουργεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου για περίπου 27 κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, τα μέτρα ασφαλείας που οφείλονται στον κορωνοϊό περιλαμβάνουν μειωμένο αριθμό επιβατών, κοινωνικές αποστάσεις, τεστ πριν από την επιβίβαση και στη μέση της κρουαζιέρας, καθώς και καθημερινούς ελέγχους θερμοκρασίας όταν οι επιβάτες αποβιβάζονται και επανέρχονται στο πλοίο, καθώς και κατά τη διάρκεια εκδρομών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,