Όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην ηλικιακή ομάδα 40-44 αρχής γενομένης από την Παρασκευή 21 Μαΐου, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ηλικιακή ομάδα 40-44 μπορούσε να κλείσει ραντεβού μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους από την Παρασκευή, 21 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών.

«Ανάλογα με το πως θα κινηθεί το κλείσιμο των ραντεβού και οι παραδόσεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε και το άνοιγμα των άλλων ηλικιακών ομάδων ανά πενταετία για τους 35-39 και 30-34» συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο η ηλικιακή ομάδα 20-29

Σημειώνεται ότι από τα ραντεβού που θα κλειστούν, αλλά και από τις παραδόσεις των δόσεων από τις εταιρείες θα ακολουθήσει το άνοιγμα των άλλων ομάδων ανά πενταετία, με τους τους 35-39 να αναμένεται να πάρουν τη σκυτάλη και στη συνέχεια τους 30-34 να ακολουθούν.

Σύμφωνα, δε, με τον ίδιο από μέσα στον Ιούνιο αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 20-29.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 4.615.746 εμβολιασμοί στη χώρα, εκ των οποίων 2.974.198 με μία τουλάχιστον δόση (28%) και 1.709.388 με δύο δόσεις (16,3%).

Επιστροφή στην κανονικότητα για το ΕΣΥ

Τη σταδιακή επιστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στην κανονικότητα σηματοδοτεί η επαναφορά του «Θριάσιου» Νοσοκομείου στις εφημερίες από αύριο, 21 Μαΐου, έπειτα από ενάμιση περίπου μήνα λειτουργίας ως νοσοκομείο περιστατικώνCOVID-19 αποκλειστικά.

Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή 14 Μαΐου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, την Κυριακή 23 Μάϊου θα είναι η τελευταία εφημερία για το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ θα ξεκινήσει σταδιακά και η λειτουργία του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η αποδέσμευση για τις κλίνες των νοσοκομείων «ΚΑΤ», «Γ. Γεννηματάς» και «Αττικόν», οι οποίες χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για ασθενείς με COVID-19.

«Καλός οιωνός» για τη δύσκολη επικείμενη αναπροσαρμογή φαίνονται οι 295 χθεσινές εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς και η προαναφερθείσα μείωση στους διασωληνωμένους. Βάσει του επιδημικού μοντέλου, θα χρειαστούν δύο βδομάδες για να γίνει αισθητή η μείωση στον σκληρό δείκτη, εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Θάνος Δημόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο 20ήμερο του Μαΐου «κλείνει» με 1.260 θανάτους, μετά τους 54 νέους που ανακοινώθηκαν χθες.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Pfizer – Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο
Επικαιρότητα |

Pfizer – Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με το εμβόλιο

Στους 3 μήνες δεν υπήρχε κανείς με τιμές εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από το όριο θετικότητος του 30%, ενώ 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μόνο το 2,59% (8 άτομα) είχε τιμές αντισωμάτων κάτω από 30% και 12% είχε τιμές κάτω του 50%.

Οικονόμου – Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
Επικαιρότητα |

Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε πως «είμαστε πολύ καθαροί με την Τουρκία αναφορικά με τις διαφορές μας. Έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Η δική μας πολιτική είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Πλεύρης – Δωρεάν τα μονοκλωνικά αντισώματα όταν θα έρθουν στην Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Δωρεάν τα μονοκλωνικά αντισώματα όταν θα έρθουν στην Ελλάδα

«Η Επιτροπή θα κρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα χορηγούνται μονοκλωνικά αντισώματα και το κόστος τους θα καλύπτεται πλήρως από το κράτος», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Κινέζοι επιστήμονες – Η πανδημία πιθανότατα προήλθε από τις ΗΠΑ
Επικαιρότητα |

Κινέζοι επιστήμονες: Η πανδημία πιθανότατα προήλθε από τις ΗΠΑ

Σε μελέτη 14 σελίδων που δημοσιεύτηκε στο ChinaXiv.org, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πανδημία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει κάνει την εμφάνισή της ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 και μάλιστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.