Ρομποτικά οχήματα THeMIS UGV (Unmanned Ground Vehicle) της Milrem Robotics χρησιμοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Εσθονίας χρησιμοποίησαν σε άσκηση με πραγματικά πυρά, για την παροχή δεδομένων προηγμένης αντίληψης κατάστασης/ χώρου, την πραγματοποίηση εκκένωσης απωλειών (CASEVAC) και την υποστήριξη ελιγμών μονάδων με την παροχή απευθείας πυρών από πολλαπλές θέσεις.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η άσκηση έγινε τον Απρίλιο και δύο THeMIS UGV χρησιμοποιήθηκαν από το Τάγμα Πυροβολικού: Το THeMIS Combat Support, με deFNder® Light Remote Weapon System (RWS) της FN Herstal, με πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, και το THeMIS Observe, σε συνδυασμό με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Acecore.

Το THeMIS Observe παρείχε εικόνα της κατάστασης, βελτιώνοντας την αντίληψη χώρου/ κατάστασης του τάγματος. Η χρήση ενός προσδεδεμένου αεροσκάφους από το όχημα, σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχει στις στρατιωτικές μονάδες 24ωρη συνεχή παρατήρηση της περιοχής επιχειρήσεων, κάτι που είναι απαραίτητο τόσο από άποψης εικόνας του πεδίου επιχειρήσεων, όσο και από πλευράς ασφαλείας σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Σύμφωνα με τον Τζούρι Πατζούστε, διευθυντή Αμυντικών Ερευνών στη Milrem Robotics, η συμμετοχή στην άσκηση με πραγματικά πυρά ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του νέου UGV υποστήριξης πεζικού σε συνθήκες μάχης.

Επίσης, σύμφωνα με αξιωματικό των εσθονικών ενόπλων δυνάμεων διαπιστώθηκε σειρά πλεονεκτημάτων, καθώς, χρησιμοποιώντας UGV στο πλαίσιο των δυνάμεων αναγνώρισης, είναι δυνατή η υποστήριξη των δυνάμεων έμμεσου πυρός και αντιαρματικών όπλων τόσο κατά την εμπλοκή όσο και κατά την απόσυρσή τους. Ακόμη, τα οχήματα θα μπορούσαν να λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή από μόνα τους, τόσο παρέχοντας εικόνα του πεδίου, όσο και ως παρατηρητές για έμμεσα πυρά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί