Ανακάμπτει και πάλι ο χρυσός, μετά την καθοδική τροχιά που είχε πάρει τις προηγούμενες ημέρες, μετά την ανακοίνωση της σημερινής θετικής έκθεσης για την αμερικανική απασχόληση που καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων και την αντίδραση της Fed.

Αν και το πολύτιμο μέταλλο είχε διαγράψει ένα σημαντικό άλμα μέσα στο Μάιο, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη του εδώ και δέκα μήνες λόγω της ενίσχυσης του φόβου των αναλυτών για την άνοδο του πληθωρισμού, τις προηγούμενες ημέρες είχε δείξει τάσεις υποχώρησης. Το σκηνικό άλλαξε και πάλι σήμερα καθώς η επιτάχυνση των προσλήψεων ήταν σημαντική, αλλά όχι τόσο ισχυρή, ώστε να απειλεί την αγορά με υπερθέρμανση, κάτι που θα ανάγκαζε τη Fed να προχωρήσει πιο γρήγορα σε περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η έκθεση για την απασχόληση περιόρισε τις πιέσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ οδήγησε σε πτώση του δολαρίου, στοιχεία που ώθησαν και πάλι ανοδικά την τιμή του χρυσού. Έτσι, μετά τη χθεσινή πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου περίπου κατά 2%, σήμερα η τιμή ανέκαμψε κατά 0,9% στις 1.888,47 ουγκιές. Συνολικά για την εβδομάδα, πάντως, ο απολογισμός για το μέταλλο είναι αρνητικός στο -0,8%.

Μικρά κέρδη κατέγραψε και το ασήμι, αν και πλατίνα και παλλάδιο συνέχισαν να υποχωρούν. Αύξηση σημείωσε και ο χαλκός με τα τρίμηνα συμβόλαια να ανεβαίνουν κατά 1,8% στα 9.962,50 δολάρια τον τόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές